"SRPSKO MORE" SE NALAZI NA SAMO POLA SATA OD KRAGUJEVCA: Noćenje košta samo 2.000 dinara, a priroda je nestvarna
Gružansko jezero, Foto: RINA

LEPOTE SRBIJE

"SRPSKO MORE" SE NALAZI NA SAMO POLA SATA OD KRAGUJEVCA: Noćenje košta samo 2.000 dinara, a priroda je nestvarna

Osim samog jezera, veoma privlačna turistima je i okolina koja ga okružuje

Objavljeno:

Gružansko jezero u Šumadiji, koje još nazivaju i „srpskim morem“, pravi je izbor za beg iz grada vikendom.

Ovo jezero pleni lepotama i pravi je odmor za dušu i telo, a osećaj je kao da ste na moru, sem što nema gužvi i paprenih cena.

Mali raj na 30 minuta od Kragujevca nastao je izgradnjom brane na jednoj od najdužih i vodom najbogatijih reka Šumadije.

Posetioci iz okolnih mesta ovde često uživaju u šetnji, pecanju i veslanju. A tu je i „Gružanska jesen” umetnička manifestacija koja se u organizaciji Centra za kulturu, turizam i sport – Knić svake godine organizuje. Događaj koji okuplja umetnike iz zemlje kao i iz inostranstva.

Ako se odlučite da provedete više dana na „srpskom moru“, možete uživati u vikendicama i brvnarama na jezeru, i to prilično jeftino.

Cene smeštaja na pojedinim sajtovima kreću se od 2.000 dinara za noć, što verovatno ovo mesto čini još popularnijim za mini odmor.

Osim samog jezera, veoma privlačna turistima je i okolina koja ga okružuje. Na samo par kilometara smešten je fascinantni Borački krš i selo Borač u kom se nalaze ostaci srednjovekovnog grada, sa kog, ukoliko se popnete na sam vrh, pogled puca na pola Šumadije.

U podnožju se nalazi velika svetinja iz 14. veka, crkva posvećena Arhangelu Gavrilu i nedaleko odatle nalazi se seosko turističko domaćinstvo etno-kuća Vranića, gde je i snimana serija „Moj rođak sa sela“, a koje je veoma popularno kod domaćih i gostiju iz regiona.

Bonus video:

00:43

Misteriozno jezero Lugu

(Espreso / City Magazine / Ivona Dubičanin / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.