U SRBIJU STIŽE VRELI VAZDUH IZ AFRIKE: Čekaju nas LETNJI DANI, a zatim stižu pljuskovi, evo i KADA
Proleće, Foto: Ana Paunković

vremenska prognoza

U SRBIJU STIŽE VRELI VAZDUH IZ AFRIKE: Čekaju nas LETNJI DANI, a zatim stižu pljuskovi, evo i KADA

Maksimalna temperatura biće danas od 20 do 24 stepena

Objavljeno:

Ovog vikenda sve više jača uticaj anticiklona i polja visokog vazdušnog pritiska, uz porast istog i takva sinoptička situacija doneće nam stabilno vreme, objavio meteorolog amater Đorđe Đurić.

Istovremeno, sa severa Afrike preko Mediterana očekuje se i priliv vrlo tople vazdušne mase, pa će sam kraj aprila doneti pravo letnje vreme.

Maksimalna temperatura biće danas od 20 do 24°C, u Beogradu do 23°C, a u nedelju od 24 do 28°C, u Beogradu do 27°C. Inače, današnji dan doneće i nešto više oblaka jugu i istoku Srbije.

Očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra i u nedelju će u košavskom području biti jak. U ponedeljak i utorak u svim predelima Srbije očekuje se sunčano i veoma toplo.

S obzirom na to da će se Srbija nalaziti između snažnog anticklona sa istoka Evrope i ciklona sa centralnog Mediterana, duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, a na jugu Banata i u Podunvalju i sa olujnim udarima od 80 km/h. Maksimalna temperatura biće od 25 do 29°C.

Mnogi će noć provesti u prirodi između 30. aprila i 1. maja. Biće vedro i sveže, uz minimalne temperature od 4°C na jugoistoku do 10-12°C u centealnim i zapadnim predelima Srbije, a toplije će biti u Beogradu i u košavskom području, uz temperature oko 14-15°C.

Početak maja doneće destibilizaciju atmosfera. Za Prvi maj pre podne očekuje se sunčano i toplo. Posle podne u južnim i zapadnim, potom i u centrlanim, a do večeri ponedge i u ostalim predelima jači razvoj oblačnosti uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom. Maksimalna temperatura biće od 23 do 27°C, a i dalje će duvati košava jakog intenziteta, na jugu Banata i u Podunavlju sa olujnim udarima.

Od 2. maja do pred Vaskrs biće veoma nestabilno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U mnogim predelima biće uslova za lokalne grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima.

Košava će prestati da duva, a jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura biće od 20 do 25°C. Dakle, sam kraja aprila doneće nam suvo i vreme nalik letnjem, jedino će osećaj lepom vremenu kvarati košava.

Početak maja doneće promenljivo vreme, pa nas tokom predstojećih praznika očekuje nestabilno vreme, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, uz moguće oluje. Do kraja aprila temperature će biti iznad, a početkom maja oko ili malo iznad prosečnih vrednosti.

Bonus video:

02:28

METEOROLOG AMATER PROGNOZIRA VREME ZA PRAZNIKE! Ristić: Nećemo još dugo imati ovakve letnje temperature, BIĆE DOSTA PLJUSKOVA

(Espreso/Telegraf/Đorđe Đurić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.