NAPOLJU KAO DA JE JESEN, ALI ĆE OTOPLITI: Ako promenite ove promene u ponašanju, NIJE DO VAS
Glavobolja, Foto: Profimedia, Aleksandra Čolić

VREMENSKA PROGNOZA

NAPOLJU KAO DA JE JESEN, ALI ĆE OTOPLITI: Ako promenite ove promene u ponašanju, NIJE DO VAS

U Srbiji u sledećih sedam dana će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

Objavljeno:

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, a u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije promenljivo oblačno, navodi se u današnjoj vremenskoj prognozi.

Ujutro i pre podne na istoku ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima, posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni, na istoku istočni.

Jutarnja temperatura od 6 do 11 stepena Celzijusa, a najviša od 20 do 23 stepena Celzijusa.

Uveče i u toku noći umereno naoblačenje, pred jutro na zapadu i jugozapadu Srbije kiša.

U Beogradu danas pretežno sunčano uz slab severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 7 do 10 stepena Celzijusa, a najviša oko 23 stepena. Uveče i u toku noći malo i umereno oblačno.

Lepo vreme
Lepo vremefoto: Nemanja Nikolić

Prognoza za naredne dane

U Srbiji u sledećih sedam dana će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u utorak i sredu mestimično se očekuju u zapadnim, južnim, centralnim i jugoistočnim delovima zemlje, a u drugoj polovini sedmice, uz porast temperature i u ostalim predelima.

U košavskom području će od srede duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima olujne jačine. U Beogradu će takođe biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u drugoj polovini sedmice vetrovito uz umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar.

Od četvrtka se, uz porast temperature, u pojedinim delovima grada očekuje kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak s grmljavinom.

Poboljšanje biometeorološke situacije pogodovaće većini hronično obolelih. Savetuje se oprez srčanim i mentalno nestabilnim bolesnicima.

Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu depresije i smanjenja radne sposobnosti. Koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Temperature jutros u 6 sati

RHMZ
RHMZfoto: RHMZ PRINTSCREEN

Bonus video:

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso / Agencije / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.