NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Ovi delovi Srbije večeras na udaru nevremena, EVO ŠTA NAS ČEKA! (FOTO)
Kiša, Foto: Nenad Kostić

vremenska prognoza

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Ovi delovi Srbije večeras na udaru nevremena, EVO ŠTA NAS ČEKA! (FOTO)

Stižu pljuskovi, grmljavina i grad

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se do kraja dana očekuje naoblačenje s kišom i lokalanim pljuskovima s grmljavinom, koje će uveče zahvatiti zapadne i jugozapadne delove Srbije, a kasnije će se proširiti i na ostale predele.

Naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, koje će uveče zahvatiti zapadne i jugozapadne, u toku noći će se proširiti na većinu ostalih predela - piše u RHMZ najavi.

Večeras (19.05.) se očekuju potencijalno jači grmljavinski oblaci sa gradom, a u toku noći ka ponedeljku (19/20.05.) lokalno i veća količina padavina (20 - 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije.

Vremenska prognoza za 19. maj 2024. godine
Vremenska prognoza za 19. maj 2024. godinefoto: Printscreen/RHMZ

U naredna tri dana upaljen žuti meteoalarm

Podsetimo, prema prognozi RHMZ-a u naredna tri dana na nivou cele Srbije upaljen je žuti meteoalarm, što je znak da vreme može biti potencijalno opasno.

Iako vremenske prilike koje će zateći Srbiju u naredna tri dana nisu neuobičajene, potreban je dodatan oprez zbog mogućnosti da se izazovu velike materijalne štete.

Skala sa temperaturama u Srbiji
Skala sa temperaturama u Srbijifoto: Printscreen/RHMZ

Kako je naveo meteorolog Ivan Ristić, nakon lepe subote, od danas počinje pravo prolećno nestabilno vreme.

- Počinje promenljiv period biće preko dana relativno toplo ali sa oblacima stiže i kiša. U nedelju krajem dana i u noći između nedelje i ponedeljka više kiše u severnoj polovini zemlje po mapama deluje da će padati u celoj Vojvodini - naveo je Ristić.

Bonus video:

02:28

METEOROLOG AMATER PROGNOZIRA VREME ZA PRAZNIKE! Ristić: Nećemo još dugo imati ovakve letnje temperature, BIĆE DOSTA PLJUSKOVA

(Espreso/Blic/Mia Đaković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.