SRBISTAN U PUNOM SJAJU: Gorana sa bolesnom ćerkom teraju na ulicu, IAKO JE PLATIO STAN I ČEKAO NA NJEGA 10 GODINA! (FOTO)
Foto: Espreso

dobrodošli u srbiju

SRBISTAN U PUNOM SJAJU: Gorana sa bolesnom ćerkom teraju na ulicu, IAKO JE PLATIO STAN I ČEKAO NA NJEGA 10 GODINA! (FOTO)

Istražujemo kako je jedna porodica ostala bez krova nad glavom koji je platila i na koji je čekala godinama

Objavljeno: 11:55h
Milica Božinović

- Taj incident dogodio se prvog februara prošle godine. Krivični postupak protiv njih se i dalje vodi. Policija je nas okarakterisala kao oštećenu stranu, ali i dalje se ništa ne dešava, odnosno još nisu procesuirani, verovatno se čeka da slučaj zastari. Da sam došao da se bijem, ne bih došao sa majkom, koja je zadobila nekoliko udaraca u glavu. Završili smo na urgentom centru. Mislio sam da je ovo pravna država, ali izgleda da nije - priča Goran.

foto: Espreso.co.rs

Nakon ovog incidenta Goran i njegova supruga zvali su Zoranu Mihajlović, ministarku građevine, Sinišu Mlaog, gradonačelnika Beograda, Sašu Jankovića, tada zaštitnika građana i od svih su dobili isti odgovor - "to je privatan posed, ne možemo ništa, da je državni nešto bismo mogli da preduzmemo i reagujemo".

Ali, onda se postavlja pitanje - zar stečajnu upravu ne postavlja država?!

Nekoliko meseci nakon ovog incidenta, po savetu advokata Goran je odlučio da uđe u stan.

- 11. oktobra 2016. godine odlučio sam da uđem u svoj dom. Nisam više imao ni živaca ni strpljenja. Prvi sam kupac, stan je moj - priča Goran i dodaje:

foto: Espreso.co.rs

- Moja porodica i ja smo se uselili, a pošto smo se plašili da se incident ne ponovi, odnosno da nas ponovo ne tuku, došli smo u pratnji prijatelja, a pozvali smo i policiju, jer smo probili vrata. Napravili su zapisnik i rekli nam: "Što nas zovete ljudi, pa vi ste ušli u svoj stan".

- Zatim je usledio šok. Mi ulazimo, a nečije stvari već u stanu. Stan je bio kompletno namešten. Žena koja je kupila naš stan bila je u tom trenutku jedina u zgradi koja se uselila. Nije živela ovde jer nije bilo struje i vode, ali je apsolutno sve prebacila. Mi smo njene stvari izbacili ispred stana. U roku od tri dana, kada sam ja sa porodicom ušao, Ankica, žena kojoj je naš stan prodat, dobila je stan na spratu iznad. Premda nije bilo struje i vode, dogovorili smo se da na smenu čuvamo stan, jer smo se plašili da ako nikoga ne bude unutra, možda više nikada nećemo moći da uđemo. Onda nastaje još gora situacija - priča Goran i nastavlja:

foto: Espreso.co.rs

- 20 dana sam bio zatočen u ovom stanu. Zaključan. Promenili su bravu na ulaznim vratima zgrade, i ona je sve vreme bila zaključana. Nije postojala mogućnost da izađem, sem da skočim s trećeg sprata. Supruga mi je 20 dana na konopac donosila hranu i vodu. Na jednom krevetu, u mraku, sam, zaključan u zgradi - objašnjava Goran.

Iz stana je uspeo da izađe na dan useljenja koje je organizovala opština Čukarica, a kojem je prisustvala i stečajna upravnica Andrijana Živanović, gde su ključevi stanova uručeni malom broju ljudi, dok je ostalo još 120 prevarenih porodica.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.