KAD JE SRBIJI BIO POTREBAN, ON JE RATOVAO I 4 PUTA BIO RANJEN! Danas je invalid, žena ga je ostavila i nema ni za hleb! SRBIJO, DA LI TE JE BAR MALO SRAMOTA? (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

živote, SKOTE!

KAD JE SRBIJI BIO POTREBAN, ON JE RATOVAO I 4 PUTA BIO RANJEN! Danas je invalid, žena ga je ostavila i nema ni za hleb! SRBIJO, DA LI TE JE BAR MALO SRAMOTA? (FOTO)

AKO MOŽEŠ KUPI MI HLEB I JOGURT! Ratni invalid Borko poslao je SMS svom drugu i rasplakao zemlju

Objavljeno: 11:24h

Priča izvesnog Marjana o svom prijatelju Borku, koji je ratni invalid, ovih dana dotakla je i rasplakala mnoge Srbe koji su je pročitali na Fejsbuku. Prenosimo je celosti:

U 6:10 stigne mi SMS od mog prijatelja Borka sa nepoznatog broja jer nema kredita na svom:

- Brate moj, znam da si i ti u problemima ali molim te ako možeš kupi mi 1 hleb i jogurt i donesi mi, već drugi dan nemam ni za hleb niti jedem. Borko

Pozovem ga ja odmah. Poslao mi poruku od komšije.

Priča o Borku:

"Borko je 1973 godište rođen u Beogradu a roditelji su mu se iz pirotskog kraja doselili u Beograd 60-tih. Otac mu je radio u IMR-Rakovica kao majstor a majka u Studentskom domu na Karaburmi u menzi. Imaju jednosoban stan na Karaburmi koji je njegova majka otplaćivala 20 godina.

Borko je završio vojnu gimnaziju 1992. i bio raspoređen prvo u Nišu u vojnoj policiji a zatim u Leskovcu. Otac mu je umro kada je imao 11 godina od moždanog udara na radnom mestu. Podigla ga je majka. Retko pošten i dobar čovek. I dan danas.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Te 1993. i 1994. dobija nekoliko prekomandi, od Hrvatske do Trebinja. U Sarajevu je prvi put ranjen 1995. u desnu nogu iz snajpera. Provodi po ratištima ceo period. Njegova majka o njemu ništa nije znala skoro godinu dana.

Kada je sve to prošlo,kao "nagradu" dobije prekomandu u Beograd da bude bliže majci i WMA zbog kontrole noge. Raspoređen u kasarni na Topčideru.Tu se malo sredio i primirio i oženio.

1997. dobija blizance Marka i Milicu. Sreći nema kraja. Suprugu zapošljava u Generalštab na konkurs za civilno lice-kafe kuvarica. Sve ide ka boljem. Stara majka presrećna.

U januaru 1998 dobija prekomandu u Đakovicu na Kosovu i Metohiji a zatim u martu u Prizren. O tom periodu nikad ne govori. U Srbici prilikom čišćenja terena i akcije u julu 1998. bude ranjen sa dva metka. Jedan mu pogodi staru ranu u desnoj nozi a drugi desnu stranu grudnog koša.

I to on junački podnese u VMC u Nišu. Izađe sa klinike u decembru 1998. Samo 7 dana je bio na poštedi kući i proslavio Novu Godinu sa porodicom i baš na Božić 1999, po njega dolazi patrola i uručuje mu naređenje da odmah dođe u Generalštab da mu se odredi novi ratni raspored.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.