Markov otac je 16 godina radio za državu: SAD JE TEŠKO BOLESTAN, a NE MOŽE DA SE LEČI zbog SUMANUTOG PROPUSTA!
Foto: Espreso.co.rs

borba za život...

Markov otac je 16 godina radio za državu: SAD JE TEŠKO BOLESTAN, a NE MOŽE DA SE LEČI zbog SUMANUTOG PROPUSTA!

Porodica Beloica suočava se sa poteškoćama koje Markovog oca mogu koštati života

Objavljeno:

Marko Beloica iz Vrnjačke banje je dvadesetšestogodišnji mladić koji je suočen sa gomilom problema. Naime, Marko je na adresu naše redakcije uputio mejl u kojem moli za pomoć da spasi život svog oca!

Porodica Beloica suočava se sa poteškoćama koje Markovog oca mogu koštati života.

Vojislav Beloica, Markov otac, zaposlen je u Javnom preduzeću "Beli Izvor" sa sedištem u Vrnjačkoj banji i njihov je radnik više od 16 godina. Naime, firma je prestala da mu uplaćuje doprinose za penziono osiguranje 2010. godine, ali prema Markovim rečima, "u radnoj knjižice sve su beležili kao da uplaćuju".

foto: Espreso.co.rs

Ipak, ovo nije najveći probelm ove porodice. Markovom tati, firma "Beli izvor" ne uplaćuje zdravstveno osiguranje već tri godine, tako da čovek nema ni uslove da se leči. Vojislav je već jednom završio u bolnici. Lekari tada nisu mogli da ustanove od čega boluje. Da bi se uspostvila tačna dijagnoza i Vojislavu obezbedila neophodna terapija, potrebno je da bude pod stalnom prismotrom lekara što u ovom trenutku bez zdravstvene knjižice - nije moguće.

Marko je u razgovoru za Espreso.co.rs rekao da je pokušavao mnogo puta, ali da se uvek vrati na početak, jer kako kaže, čini mu se da za život njegovog oca ne mari niko.

foto: Filip Plavčić

- Moj otac je bolestan i potrebna mu je adekvatna lekarska nega. Međutim, on je ostavljen na milist i nemilost životu i sudbini. Ni majka nije najboljeg zdravlja. Osuđeni su da bez ikakvog prava na lečenje o trošku države, umru u kućnom krevetu - priča Marko.

Dok nastavlja da govori o svojoj teškoj životnoj sudbini u isto vreme se pita:

- Zašto je to tako? Da li je moj otac zaslužio svojim trudom, radom i poštenjem da mu se ovo dešava? Da li je zaslužio da mu država posle 39 godina rada za nju okrene leđa i da ga zaboravi? Da li je zaslužio da oni koji su to preduzeće uništili, uživaju u svim njegovim pogodnostima, da imaju sve što im zakonom i ustavom pripada, a da moj otac koji ima mnogo više radnog staža od njih, trpi posledice njihove nesposobnosti na mestu rukovodećih u tom preduzeću?!

foto: Espreso.co.rs
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.