DOK NIČU FONTANE I JARBOLI, malog Acu ubija bolest od koje je umro i njegov brat! DOBRI LJUDI, POMOZITE, KAD VEĆ DRŽAVA NEĆE!
Foto: Printscreen/facebook

DOKLE BRE VIŠE?

DOK NIČU FONTANE I JARBOLI, malog Acu ubija bolest od koje je umro i njegov brat! DOBRI LJUDI, POMOZITE, KAD VEĆ DRŽAVA NEĆE!

Kad za dete koje boluje od cerebralne paralize kažemo da je imao sreće to je zato što je njegov mlađi bata izgubio bitku sa najtežom bolešću

Objavljeno:

Srbija ogromne, basnoslovne sume rasipa. Novac naroda baca se na preskupe fontane, na jarbole od 120 metara, na podmićivanja, prljave političke kampanje.

foto: Dragan Kadić

Na sve se misli, i za sve se ima novca - osim za one najugroženije. Među njima mislimo posebno na teško obolele mališane.

To su oni mališani kojima je otrgnuto detinjstvo, koji su umesto šarene sobe i plišanih meda bačeni među ogokljene bele zidove bolničkih zgrada. Tamo, na tom surovom mestu, završavaju reklo bi se, samo oni mališani koji imaju malo više sreće.

Više puta smo čitali o tome da je neko dete preminulo jer porodica nije imala novca za lečenje. Zato je i život u bolničkim sobama, na aparatima, ta muka od života - ipak nekakav život.

Jedan od mališana koji je "imao sreće" da preživi je Aca Rokić. Kad za dete koje boluje od cerebralne paralize kažemo da je imao sreće to je zato što je njegov mlađi bata izgubio bitku sa najtežom bolešću.

A Aca? On se i dalje hrabro bori. Kad mu nešto nije po volji, kad ga nešto, boli, kad ima epi napad ili nešto sasvim drugo, on to pokazuje. A majka, otac...oni pate gledajući dete koje se muči u bolovima, sećajući se mezimčeta koje je u istim mukama nedavno preminulo.

Na Fejsbuku je objavljen i više nego potresan video snimak na kojem se vide napadi koje ovo dete doživljava.

- Moja mama je snimila da bi mogli da vide moji doktori, kako taj moj "napad" izgleda. Ja ne mogu da hodam, da govorim....ali se radujem kada mi dođu gosti, a placem kada sam u bolnici..Imao sam starijeg brata Rada, koji je imao istu bolest, ali je pre više od dve godine preminuo....moja mama i tata se bore da mene održe u zivotu, da me ne izgube kao mog brata Rada...

Ovako bi naš mali Aca, počeo svoju priču. Pošto ne govori, za njega se moraju boriti drugi.

Ovo je njegova priča:

Mali Aleksandar Rokic ima 9. godina i od rođenja ima celebralnu paralizu. Živi sa majkom i ocem, u veoma teškim materijalnim uslovima.

Najveća želja njegovih roditelja jeste da malom Aci olakšaju život, ali za to nemaju sredstava.

Njihova želja je da pomognu da olakšaju život malom Aci, ali za to nemaju finasijske uslove, jer se sva primanja ove porodice iz Badovaca svode na tuđu negu i socijalnu pomoć, kao i na nadnice koje otac povremeno zaradi.

Majka je uz dečaka non stop jer on ne može da brine sam o sebi. Aca je ove godine, 3. jula krenuo na terapije u Šabac, zbog čega ni otac koji ga na terapije vodi ne može da zadrži stalno zaposlenje.

Porodica Rokić već je jednu bitku izgubila. Jedan sin preminuo im je od iste bolesti. Za Acu borba i dalje traje.

Zato se društvenim mrežama rapidno širi apel za pomoć ovom detetu, i porodici koja se na sve načine dovija da mališana održi u životu.

Kontakt informacije za sve one koji žele da pomognu su:

Nedeljka Rokić, Acina mama 060/ 4220 - 085

Ili uplatom na račun:

Devizni račun---swift-bic kobbrsbg iban rs35205903102216866071

dinarski 205-9011005106251-13

Komercijalna banki na ime Rokić Nedeljka

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.