BILJANA SRBLJANOVIĆ "SAHRANILA" DR MILIVOJEVIĆA ZBOG TVRDNJE DA JE MAJKA KRIVA ŠTO JE MONSTRUM UBIO NJU I NJENO DETE: On živi od rasističkih i glupih izjava!
Foto: Fonet, Printscreen

nije štedela reči

BILJANA SRBLJANOVIĆ "SAHRANILA" DR MILIVOJEVIĆA ZBOG TVRDNJE DA JE MAJKA KRIVA ŠTO JE MONSTRUM UBIO NJU I NJENO DETE: On živi od rasističkih i glupih izjava!

Milivojevićeva kolumna "Medejina osveta" izazvala buru u javnosti, pa se oglasila i spisateljica

Objavljeno:

Kolumna psihoterapeuta Zorana Milivojevića "Medejina osveta" poslednjih dana je glavna tema na društvenim mrežama, i potpuno je podelila javnost. Dok su jedni na njegovoj strani i slažu se sa objašnjenjem kako i zašto je došlo do tragedije ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, drugi su Milivojevića bukvalno razapeli na krst. On je u kolumni rekao da "svaka savremena tragična priča, uključujući onu u kojoj je otac bacio pred majku zadavljeno dete, nakon čega ju je usmrtio nožem, ima svoju istoriju i svoj kontekst. Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila".

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović, zauzela je ovu drugu stranu, pa nije štedela reči kada je Milivojević u pitanju.

- Kada opet rapravljate o Zoranu Milivojeviću, podsećam vas da on nije ni psihijatar, ni psiholog, ni doktor nauka, već lekar opšte prakse i samo svršeni TA edukator, čiji lični lukrativni biznis direktno zavisi od broja klikova i gugl citata, koje izaziva namernim skandaloznim, nestručnim, često rasističkim, ksenofobičnim, mizoginim i priglupim izjavama u dnevnoj štampi - napisala je Srbljanovićeva.

U njenom statusu na Fejsbuku stoji kako je on "estradna pojava koja zarađuje tako što ljudi čuju za njega, vide "dr" ispred imena i "zdravorazumski" razumeju njegovo podilaženje najnižim nagonima patrijarhalnog muškarca i onda klikću besomučno, kupuju njegove lajf koučing brošurice i doprinose ličnom bogaćenju jednog tabloidnog smutljivca".

- Milivojević je odabrao put kojim se, u ovom društvu, najčešće ide: nije mogao da uči, pa da specijalizira psihijatriju, nije mogao da uči, pa da stvarno doktorira, odabrao je trening i "edukaciju", slikanje za TV i izazivanje skandala po novinama, sve prećutkujući jednu ambivalentnu situaciju u kojoj večina misli da je trener psihoterapije isto što i doktor psihijatrije, da je on stvarno neki stručnjak, da stvarno nešto misli i zna, lepeći se uvek za najupečatljivije teme koje vladaju medijima, učestvujući u debati namerno kontroverznim stavovima, da bi izazvao pažnju i zaradio novac - napisala je ona.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.