EKOLOŠKA KATASTROFA U SRBIJI: Leševi riba plutaju po reci kod Mionice!
Foto: Reuter

tuga

EKOLOŠKA KATASTROFA U SRBIJI: Leševi riba plutaju po reci kod Mionice!

Pomor ribe prvi su primetili mionički ribolovci

Objavljeno:

Policija je uhapsila B. K., zbog sumnje da je iz pogona njegove mlekare “Kačarević” u Ribnicu ispuštena određena količina surutke, što je izazvalo pomor ribe u delu toka ove reke kroz Mionicu. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mionici, B. K. je pušten na slobodu, a osumnjičen je za zagađivanje životne sredine.

Pomor ribe prvi su primetili mionički ribolovci, koji su alarmirali policiju i nadležne. Nezvanično saznajemo da se sumnja da je vlasnik mlekare dao nalog radnicima da u reku prospu oko 24.000 litara surutke, što je izazvalo pomor ribe.

- Nadležni ispituju da li je mlekara i ranije određenu količinu surutke ispuštala u Ribnicu, ali je zbog niskog vodostaja reke došlo do uginuća ribe – kaže naš izvor.

Ribolovci su primetili uginulu ribu, ali i da je voda u reci bila crne boje. Na lice mesta izašli su nadležni javni tužilac, republička i opštinska inspekcija, policija i predstavnici lovačkog udruženja. Ovo nije prvi pomor ribe na području mioničke opštine. Dok je u Banji Vrujci kod Mionice postojala fabrika sokova “Sinalko”, nekoliko puta dogodilo se uginuće ribe u reci Toplici, nizvodno od njenog pogona.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.