NEVREME SE KREĆE KA SRBIJI, NE PIŠE NAM SE DOBRO! Nakon užasne košave, čeka nas ovakav haos!
Foto: Fonet, ilustracija

"blag" novembar

NEVREME SE KREĆE KA SRBIJI, NE PIŠE NAM SE DOBRO! Nakon užasne košave, čeka nas ovakav haos!

Prema izgledima vremena za naredni period, smenjivaće se obilne padavine sa oblačnim i tmurnim vremenom, pa je savet meteorologa da pripremite toplu garderobu i kišobrane

Objavljeno:

Košava koja danima duva i nervira građane, nikako da prestane, a najave meteorologa koje stižu za naredni period nikako nam se ne dopadaju!

Prema prognozi Nacionalnog sektora za klimatske promene RHMZ, u celoj Srbiji očekuje se "blag" novembar, što znači da nas osim kišovitih dana ovog meseca ne očekuju temperature u minusu. Međutim, obilne padavine koje su najavili unapred "brinu" i nerviraju građane Srbije.

foto: Printscreen/accuweather.com

Prema poslednjoj prognozi koja je stigla, sutra se predviđa slabljenje "najpoplarnijeg beogradskog vetra", a onda i potpuni prestanak, ali to nikoga ne raduje, upravo zato što će ubrzo košavu zameniti kiša.

Prema izgledima vremena za naredni period, smenjivaće se obilne padavine sa oblačnim i tmurnim vremenom, pa je savet meteorologa da pripremite toplu garderobu i kišobrane.

Do 16. novembra očekuju se pljuskovi, praćeni vetrom, ali uz povremene prestanke padavina.

foto: Printscreen/accuweather.com

Što se tiče dugoročne prognoze, broj mraznih dana u nižim predelima biće od 5 do 14, a u brdsko-planinskim krajevima od 15 do 20 dana.

U većem delu Srbije se tokom novembra očekuje prosečna količina padavina, pa se tako prognozira da će biti 10 do 13 dana sa padavinama, a na planinama od 12 do 15 dana, dok će broj dana sa snegom biti u intervalu od 2 do 5, a na planinama od 11 do 14.

Što se zime tiče, meteorolozi najavljuju blažu nego prethodne godine.

foto: Filip Plavčić

Srednja maksimalna temperatura kretaće se u intervalu od 5 do 8 stepeni u nižim predelima, a u višim od jedan do četiri.

Srednja minimalna temperatura se očekuje u intervalu od minus 2 do 1 u nižim predelima, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje u intervalu od minus 6 do minus 3 stepena Celzijusa.

Što se tiče padavina, po prognozi ovog centra nije moguće znati tačno kada možemo očekivati sneg, ali se najvljuje da će količina padavina, u šta spada i kiša i sneg, biti prosečna.

Procenjuje se da će biti od 32 do 40 dana sa padavinama, dok će na planinama biti i do 50 dana. Po svemu sudeći ovo će biti jedna od blažih zima.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.