AERODROM U NIŠU JE NACIONALIZOVAN: Jovanović iz Narodne stranke tvrdi da je Zorana Mihajlović tražila DUPLIRANJE TAKSI! (FOTO)
Nikola Jovanović tvrdi da je aerodrom u Nišu nacionalizovan, Foto: Beta / Saša Đorđević

uskoro odluka

AERODROM U NIŠU JE NACIONALIZOVAN: Jovanović iz Narodne stranke tvrdi da je Zorana Mihajlović tražila DUPLIRANJE TAKSI! (FOTO)

Haos oko niškog aerodroma

Objavljeno:

Bura oko ustupanja Aerodroma Konstantin Veliki se ne stišava. Naime, Gradsko veće Niša usvojilo preporuku Vlade Srbije da Niš prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore državi.

Ogorčeni ovom odlukom, građani Niša održali su četiri protesta, i na ulice izašli sa porukom da - ne daju aerodrom i zahtevom za ostavke gradonačelnika Darka Bulatovića i Gradskog veća.

Iako iz gradske uprave tvrde da je cilj ovakve preporuke javni interes Grada Niša, odnosno svih građana Niša, mnogi smatraju da je došlo do nacionalizacije niškog aerodoroma. Nikola Jovanović iz Narodne stranke napisao je na svom Tviter nalogu da je ministarka Zorana Mihajlović tražila od

od niškog aerodroma da duplira visinu taksi, te da su oni to odbili.

Jovanović je između ostalog napisao:

- Da ne komplikujemo. Z. Mihajlović je tražila od niškog aerodroma da duplira visinu taksi. Oni su to odbili, jer bi time oterali niskobudžetne svetske kompanije. Odgovor na to republičke vlade (koja je strana ugovornica u koncesiji Bgd aerodroma): aerodrom je nacionalizovan.

Podsetimo, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović posetila je Niš pre nekoliko dana, a ispred Gradske kuće sačekali su je zvižduci građana koji su burno reagovali povodom predloga Vlade da Aerodorom Niš pređe u vlasništvo države.

Mihajlovićeva je tada rekla da, država želi brže da ulaže u niški aerodrom i da Grad to ne može sam i dodala je da će letova biti kao i do sada, i da će sve ostati isto, s tim što će država više ulagati u razvoj.

Odluka 10. aprila

Predlog gradskog veća da aerodrom pređe u nadležnost države naći će se pred odbornicima već 10. aprila kada je zakazana sednica, a predsednik Skupštine Rade Rajković izjavio je da veruje da će odbornici izabrati najbolje rešenje i da će sve proteći u demokratskom duhu.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Ljubiša Stojmirović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.