POSETILI SMO PEKARA ĐURU IZ BORČE! Otkrio nam je gde je sada njegov brat KOJI JE U BG-u POKAZIVAO DVOGLAVOG ORLA
Otišli smo da vidimo kako je Đura i da li i dalje dobija pretnje, Foto: Espreso.co.rs, Printscreen/Facebook

otkrivamo

POSETILI SMO PEKARA ĐURU IZ BORČE! Otkrio nam je gde je sada njegov brat KOJI JE U BG-u POKAZIVAO DVOGLAVOG ORLA

Dva meseca nakon protesta ispred pekare ''Roma'' u Borči, otišli smo da vidimo kakvo je stanje tamo danas

Objavljeno:

Krajem aprila ove godine na društvenim mrežama osvanule su fotografije brata vlasnika pekare ''Roma'', Florima, na kojim širi prste preko grudi u znak dvoglavog orla, simbola takozvane Velike Albanije.

Pojedini Borčani su ustali protiv svog suseda Mona Gjuraja, koga zovu Đura, zbog pomenute fotografije, stare dve godine. Okupljeni su tada pevali "Oj Kosovo Kosovo", a na automobil vlasnika lokala stavili pečenu glavu svinje.

Par dana nakon protesta, Đura je delio pecivo svojim sugrađanima, koji su došli da mu pruže podršku.

Ekipa našeg portala, posetila je danas pekaru Roma, dva meseca nakon ovog događaja, kako bismo saznali kako je Đura i da li i dalje dobija pretnje.

Kada smo ušli u pekaru, Đura nas je prepoznao, pristojno uslužio i ono najvažnije, nije odbio saradnju te je odgovorio na neka naša pitanja.

Na pitanje da li mu i dalje neko preti, da li mu su u međuvremenu dolazili ljudi koji su mu ostavljali svinjske glave, da li ga bilo ko uznemirava, da li mu šalju nešto preko društvenih mreža, rekao je kratko i jasno - NE!

"Cela Srbija me podržava, svako ko me zna, podržava me".

Pošto mu se majka devojčice, za koju Đura skuplja novac, javno zahvalila i rekla da treba ostaviti Đuru na miru, pitali smo ga da li je skupio novac, na šta je odgovorio da i dalje skuplja donacije.

Kako se odmah ogradio od ovog nemilog događaja, i u neku ruku odrekao brata, pitali smo ga da li će mu gorepomenuta slika praviti probleme. Đura nam je rekao da on nema nikakve veze sa tom slikom, kao i da nikome nije dužan, te da nema razloga za brigu.

Rekao nam je da je njegov brat sada u Mađarskoj i da se neće vraćati u Srbiju, da mu je tamo svakako bolje, da ne strahuje da će ga neko napasti ili povrediti, kao što bi ovde moglo da se desi.

Za kraj, Gjuraj kaže da bi voleo da se sve oko incidenta u vezi sa fotografijom njegovog brata stiša, da se vrati u normalu i da zaboravi na sve što se desilo...

BONUS VIDEO: KAŽU MI DA SAM ŠIPTAR I DA MORAM DA SE SELIM: Mon Gjuraj, pekar iz Borče otvorio dušu za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.