OLUJA RAZRUŠILA HALKIDIKI! 6 MRTVIH, više od 100 povređenih! MEĐU ŽRTVAMA IMA I DECE! (FOTO)
Nevreme u Grčkoj, Foto: AP

NEVREME

OLUJA RAZRUŠILA HALKIDIKI! 6 MRTVIH, više od 100 povređenih! MEĐU ŽRTVAMA IMA I DECE! (FOTO)

Neka od omiljenih letovališta Srba u Grčkoj sinoć je pogodilo jako nevreme, praćeno jakim vetrom i kišom!

Objavljeno: 09:56h

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

foto: Kurir

Do ranih jutarnjih sati nije bilo informacija da li je povređen neko od srpskih turista.

foto: Kurir

Prema fotografijama i snimcima sa društvenim mreža, nevreme je zadesilo Neos Marmaras, Pefkohori, Nei Pori, Nea Kalikratiju, Nikiti, Kaliteu i druga mesta.

Neki od naših građana koji su se našli na letovanju javili su na mrežama da u Pefkohoriju nema struje "10 minuta" dok oluja besni, a Nea Kalikratiji oluja je čupala drveće i nosila stolove.

foto: Kurir

I u Neos Marmarasu nestalo je struje, a turisti svedoče da je vetar skidao svetleće reklame sa radnji, obarao motora a u jednom trenutku je pao i grad.

Kako prenosi "Euronews", strahuje se da ima još četvoro mrtvih nakon što su snažni vetra i oluja pogodili sever Grčke. Jedan turista je poginuo kada je vetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

Muškarac i žena, takođe stranci povređeni su u istom incidentu. U drugom delovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagii, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini jednog hotela.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.