SRBI OTKRILI KOJI IM JE NAJVEĆI PROBLEM U ŽIVOTU: Bićete baš IZNENAĐENI kad pročitate!
Kada se radi o ekonomskim reformama, 36 odsto građana je odgovorilo da oseća efekte reformi, Foto: Profimedia

veliko istraživanje

SRBI OTKRILI KOJI IM JE NAJVEĆI PROBLEM U ŽIVOTU: Bićete baš IZNENAĐENI kad pročitate!

Istraživanje je pokazalo i da 56 odsto građana smatra da Beograd i Priština neće potpisati sporazum

Objavljeno:

Životni standard i nezaposlenost su najveći problemi sa kojim se Srbija u ovom trenutku suočava, pokazalo je najnovije istraživanje koje su zajednički obavili list Blic i agencija faktor plus.

To smatra 84 odsto građana, dok 68 odsto smatra da su najveći problem kriminal i korupcija, 30 odsto da su to kosovsko pitanje i stanje u pravosuđu, 28 odsto stanje u zdravstvu i emigracija, a 24 odsto sa su to bela kuga, stanje u prosveti i zaštita životne sredine.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže da ovi rezultati nisu ništa novo i da se ponavljaju, kao i da je Kosovo manji broj stavilo među prioritete jer to ima veze sa tim što nema dijaloga između dve strane.

Istraživanje je pokazalo i da 56 odsto građana smatra da Beograd i Priština neće potpisati sporazum, a da čak 40 odsto smatra da je "zamrznuti konflikt" u ovom trenutku najbolje rešenje.

"Rezultati su slični kao pre, s tim da smo uveli termin 'zamrznuti mir' što je solidno prihvaćeno. To je neka trenutna situacija, mirna ali zamrznuta. Videćemo ubuduće kako će se stvari odvijati", rekao je Pejić.

Kada se radi o evropskoj perspektivi, 36 odsto građana misli da Srbija nikada neće ući u EU, 30 odsto da će ući posle 2030, a dva odsto 2025. godine, a 38 osto građana izjasnilo se da Srbija ne bi trebalo da uđe u Uniju dok je 35 pdsto reklo da treba.

Kada se radi o ekonomskim reformama, 36 odsto građana je odgovorilo da oseća efekte reformi, 24 odsto da oseća malo, a 11 odsto da oseća efekte u potpunosti.

Građani su kao događaje koji su obeležili prošlu godinu na prvom mestu istakli otvaranje novih puteva i fabrika, posetu ruskog predsednika Vladimira Putina, sporni zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori kao i nekoliko sportskih uspeha.

Takođe, istraživanje je pokazalo i da 46 odsto građana smatra da bi mediji trebalo da objavljuju proverene informacije, 24 odsto da treba da objavljuju sve što smatraju da je interesantno, 19 odsto izjave svih relevantnih učesnika.

Najviše poverenja građana od svetskih lidera ima ruski predsednik Vladimir Putin - 54 odsto, a zatim slede kineski predsednik Si Djinping - 32 odsto, Donald Tramp - 24 odsto, Angela Merkel - 18 i Boris Džonson - 10 odsto.

BONUS VIDEO:

PRVO NAPRAVILI ŽURKU U KOLIMA, A ONDA USLEDILO OVO: Pogledajte šta je Veljku uradila TRUDNA Bogdana! PRESLATKO! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.