GRCI OČAJNI ZBOG NOVIH MERA: IZVINJENJE PLJUŠTE NA SVE STRANE, izmučeni srpski turisti besni! (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen

Skandalozno

GRCI OČAJNI ZBOG NOVIH MERA: IZVINJENJE PLJUŠTE NA SVE STRANE, izmučeni srpski turisti besni! (FOTO)

Odluka grčke vlade teško potresla ugostitelje

Objavljeno:

Jučerašnja slika srpskih turista koji su čekali satima na grčkim graničnim prelazima uzdrmala je čitavu javnost u načoj zemlji, ali na ovu odluku nisu ostali imuni ni Grci.

Naime, jedan od Grčih ugostitelja, Emilios Valtos, objavio je fotografije srpskih porodica koji su besomučno stajali satima na granici i lično se izvinio srpskim turistima.

- Ja lično, želeo bih se izviniti braći Srbima koji su se danas jako izmučili na graničnom prelazu pri ulasku u našu Banana državu....I još jednom IZVINJAVAM SE....Grčki politički izdajnici!

Ja lično,želeo bih se izviniti braći Srbima koji su se danas jako izmucili na graničnom prelazu pri ulasku u našu Banana državu....I još jednom IZVINJAVAM SE....Grčki politički izdajnici!

Posted by Emilios Valtos on Понедељак, 15. јун 2020.

Na ovaj njegov status bilo je mnogo srpskih turista koji su prihvatili izvinjenje i pisali da bez obzira na preokret koji se juče dogodio Srbi i Grci ostaju prijatelji.

- Ma mi vas i dalje volimo, politika je kur.. A mi smo i dalje braća, bili i ostajemo. "Mi volimo Grčku", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Međutim, bilo je i komentara ogorčenih turista koji žive za svojih deset dana odmora i relaksacije.

- Ovo je sramota moj čukun-deda se borio na Solunskom frontu a ja sad stojim i čekam na granici a bivši muž mi Nemac, on prošao sa ćerkom bez problema.

Podsetimo, Grčka je otvorila granice za srpske turiste u ponedeljak u 23 sata - na kraju je sve bilo prema prvoj zvaničnoj najavi tokom vikenda.

- Kasnije je stigla informacija da će slobodan prolaz važiti i za naredne dane, ali da se očekuje papir kojim se to potvrđuje - kaže Seničić za RTS.

foto: Printscreen, Profimedia

On je dodao da su juče otkazani planirani polasci autobusa za Grčku i da je oko 1.500 turista vratilo se kućama.

- Čekamo taj papir danas i ukoliko budemo imali dobre vesti svi putnici kojima su juče otkazani polasci mogu večeras da krenu prema letovalištima - naveo je on.

Odluku od pre dvadesetak dana na osnovu koje su građani Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije mogli od 15. juna da ulaze u sve četiri zemlje, Seničić kaže da je Grčka promenila verovatno pod pritiskom Brisela.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.