KORONA U SUBOTICI! Na bolničkom lečenju 77 pacijenata, virus ušao u GERONTOLOŠKI CENTAR
Na bolničkom odeljenju u Subotici 77 pacijenata, Foto: EPA / Zoltan Balogh

VIRUS UŠAO U GERONOTOLOŠKI CENTAR

KORONA U SUBOTICI! Na bolničkom lečenju 77 pacijenata, virus ušao u GERONTOLOŠKI CENTAR

Tokom jučerašnjeg dana, u nedelju, 10 pacijenata je u dobrom opštem stanju otpušteno sa bolničkog lečenja na dalju kućnu izolaciju i praćenje – kažu u subotičkoj bolnici

Objavljeno:

U kovid infektivnom odeljenju i kovid jedinici intenzivnog lečenja Opšte bolnice u Subotici trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 77 pacijenata.

Šest pacijenata nalazi se u kovid jedinici intenzivnog lečenja. Dva pacijenta srednje životne dobi su u teškom stanju priključena na respirator. Svi ostali hospitalizovani pacijenti su u stabilnog kliničkog stanja – kažu u bolnici.

Među zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi nema novih potvrđenih slučajeva na virus korona, dok je u poslednja 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti bolnice pregledano ukupno 23 pacienta, a od toga je 14 hospitalizovano.

Tokom jučerašnjeg dana, u nedelju, 10 pacijenata je u dobrom opštem stanju otpušteno sa bolničkog lečenja na dalju kućnu izolaciju i praćenje – kažu u subotičkoj bolnici.

U Severnobačkom okrugu virus ušao u dom za odrasle

Krizni štab u Subotici je saopštio da je epidemiološka situacija u Severnobačkom okrugu nepovoljna sa trendom daljeg pogoršanja, kao i u državi.

Gradski štab navodi da je na virus korona pozitivno i 11 korisnika Gerontološkog centra.

"Blic" saznaje da je u Domu za odrasla lica pri Gerontološkom centru, u objektu u Sarajevskoj ulici, 11 korisnika pozitivno na virus korona.

Svih 11 korisnika kod kojih je potvrđen virus korona klinička slika je lakša i svi su u stabilnom stanju. I tri zaposlena radnika su u kućnoj izolaciji – saopštio je Gradski krizni štab.

U ovom objektu je smešteno oko 70 pokretnih ljudi sa blažim duševnim smetnjama. I zaposleni i rukovodioci su preduzimali maksimalno preventivne mere zaštite. Čak i kada su bile dozvoljene posete one su obavljane pod strogo kontrolisanim uslovima.

Takođe, iz štaba poručuju da je prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica od početka epidemije u Srbiji u Subotici ukupno zabeležno 173 osoba zaraženih virusom korona u Subotici, 50 je iz Bačke Topole i pet iz Malog Iđoša.

Iz štaba apeluju na građane da shvate ozbiljnost situacije koja nalaže da mere zaštite podignemo na najveći mogući nivo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.