Obećavaju sajber vozove, a od Niša do BG se i dalje vozi 40 na sat! (FOTO)

Samo u Srbiji

Obećavaju sajber vozove, a od Niša do BG se i dalje vozi 40 na sat! (FOTO)

Voz će na ovoj deonici putovati pet sati, koliko je vozovima trebalo i pre 100 godina
Objavljeno:

Za desetak dana na relaciji između Niša i Beograda počeće da saobraća moderan i komforan voz! Ova vest je smešna: Srbija napredovala po stanju železničke infrastrukture Iako ovaj moderni voz može da razvije brzinu od 160 km/h on će na nekim deonicama “juriti” 40 km/h i tako putovati pet sati koliko je vozovima trebalo i pre 100 godina. Ide Mile lapovačkom prugom: Da, verujte svojim očima, ovako idu srpski vozovi! (VIDEO) Elektrovoz koji je proizvela švajcarska kompanija “Štadler”, kažu za Južne vesti u novoformiranom preduzeću “Srbija voz”, polaziće iz Niša u 6:45 i u Beograd dolaziti po redu vožnje u 11:45, a iz prestonice će kretati u 15:20 i stizati u Niš u 19:32. SPS je obećavao, ali nije ispunio: Vozovi u Srbiji nisu postigli Dačićevih 200 na sat! Prema rečima pomoćnika generalnog direktora “Srbija voza” Zorana Stevanovića zbog lošeg stanja pruge vreme putovanja neće moći da bude skraćeno, bar dok ne bude rekonstruisana. Naime, da postoji adekvatna pruga, ovaj voz bi od Niša do Beograda putovao manje od 2 sata.

Gde god insfastruktura bude bila dovedena u to stanje da ovaj voz može da razvije maksimalnu brzinu, vremenom će se to primenjivati, te će se i ukupno vreme putovanja sukcesivno smanjivati. Recimo, na deonici kod Mladenovca, koja je rekonstruisana voz može da pokaže svoje mogućnosti i ide većim brzinama - kaže Stevanović za Južne vesti. On ističe da komfornim vozom žele da vrate putnike i pruže im prijatno putovanje.
Kvalitetom, komforom, bezbednošću i uslugom kojom ovaj voz pruža pokušavamo da nadomestimo tu slabost koja proizilazi iz lošeg stanja infrastrukture - objašnjava Stevanović. (Espreso.co.rs/Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.