Srbinu su za fiću nudili 7.000 franaka: Piči i do 130 na sat! (FOTO)
Foto: Novosti

veliki zaljubljenik

Srbinu su za fiću nudili 7.000 franaka: Piči i do 130 na sat! (FOTO)

- Ne postoji novac za koji bih ga prodao, iako ga vozim samo kada je lepo vreme - kaže njegov vlasnik
Objavljeno:

Najveću pažnju na devetoj "Fićijadi", koju je u Jagodini organizovao "Fića", klub iz Kragujevca, privukao je automobil Nikole Prodanovića, penzionera iz Kragujevca, koga je nazvao "kugla", po nadimku svog sina Dušana. Ovaj bagi je star 39 godina i jedinstven je u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Preradio sam krov, felne, migavce i stop svetla. Volan je od abarta. Ugradio sam sedišta, radio i zvučnike. Njegova je limarija, ali sam dodao prag, tako da su originalni samo motor i komande. Može da dostigne brzinu od 130 kilometara na sat - kaže ovaj sedamdesetpetogodišnji zaljubljenik u nekadašnju nacionalnu klasu.

foto: Novosti

Nikola i njegov sin Dušan imaju osam "fića" i svi su u voznom stanju. Najstariji, 52 godine, jeste "kontraš" na kom se vrata otvaraju suprotno. I Dušan, koji radi u Švajcarskoj i ima Klub "Zastava-oldtajmer", takođe je zaljubljenik u ova vozila.

Autić za šmekere i cice od stila: Prelepi klasični Topolino može biti vaš! (FOTO) (VIDEO)

- Za bagija su mi nudili 7.000 švajcarskih franaka, ali nisam hteo da ga prodam. Ne postoji novac za koji bih ga prodao, iako ga vozim samo kada je lepo vreme i kada su ovakvi skupovi. "Fića" me podseća na mladost, jer sam prvog kupio sedamdesetih godina prošlog veka kada sam kao bravar radio u Hrvatskoj - dodaje Nikola, koji je za bagija pre tri godine u Kragujevcu osvojio srebrnu nagradu.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.