STEVIĆ NAKON ANKETIRANJA GRAĐANA: Lazarevčane najviše muče ova 4 problema, biće uvaženi prilikom izrade budžeta
Bojan Stević, Foto: Foto: Opština Lazarevac

Sugrađani se izjasnili

STEVIĆ NAKON ANKETIRANJA GRAĐANA: Lazarevčane najviše muče ova 4 problema, biće uvaženi prilikom izrade budžeta

Stević je ovom prilikom naveo da je anketu popunilo ukupno 2355 građana što čini 4,65% od ukupnog broja punoletnih osoba koje žive na teritoriji naše opštine

Objavljeno: 11:24h

Završeno anketiranje građana o izradi budžeta opštine za 2021. godinu Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević predstavio je danas rezultate ankete koja je sprovedena u prethodnih devet dana, tokom koje su građani opštine Lazrevac mogli elektronskim i pisanim putem sa svojim predlozima učestvovati u izradi budžeta GO Lazarevac za 2021. godinu.

Stević je ovom prilikom naveo da je anketu popunilo ukupno 2355 građana što čini 4,65% od ukupnog broja punoletnih osoba koje žive na teritoriji naše opštine.

“Veoma smo zadovoljni odzivom građana, ali i činjenicom smo ovaj proces anketiranja po prvi put u našoj opštini sproveli u ovom obimu i kapacitetu“, kazao je Stević i dodao da je gotovo sigurno da opština zbog manjeg okvira budžeta za 2021. godinu prilikom izrade budžeta neće moći da ispuni sve želje i zahteve građana u punoj meri, ali će u najvećoj mogućoj meri sve iskazane potrebe i predlozi građana koji su dobijeni kroz ovu ankete u skladu sa mogućnostima biti uvaženi prilikom izrade budžeta za 2021. godinu.

„Kada je reč o konkretnim rezultatima sprovedene ankete građani Lazarevca kao ključne probleme naveli su rešavanje vodosnabdevanja, na drugom mestu je ulaganje u putnu infrastrukturu, na trećem rešavanje problema kanalizacije, a na četvrtom mestu prioriteta kako su građani naveli je rešavanje parking prostora“, rekao je predsednik GO Lazarevac.

Kada je reč o oblastima koje bi Gradska opština Lazarevac trebalo da unapredi u budžetu za 2021. godinu, kako je naveo predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, građani koji su popunili anketu na prvo mestu su rangirali oblast poljoprivrede. Na drugo mestu nalazi se oblast ulaganja u mlade i to kroz izgradnju parkova, sportskih objekata, atletskih staza, teretana na otvorenom i zatvorenom i razne druge projekte, dok je na trećem mestu oblast obrazovanja, zatim slede zaštita životne sredine, zdravstvo, kultura, briga o starim licima i socijalna zaštita.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.