Policajke šarmantne, saobraćajci korumpirani! Evo šta sve Srbi misle o drugovima u plavom! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

nakon istraživanja...

Policajke šarmantne, saobraćajci korumpirani! Evo šta sve Srbi misle o drugovima u plavom! (FOTO)

Da je korupcija rasprostranjena u policiji smatra 72 odsto građana ispitanih u Srbiji, dok 54 odsto ima poverenja u policiju
Objavljeno: 15:11h

Te rezultate pokazalo je istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku koje je danas predstavljeno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istraživanje je obavljeno u aprilu 2016. na uzorku od 1.000 ispitanika u celoj Srbiji i Kosovu, u okviru regionalnog istraživanja "Puls integriteta i poverenja policija na Zapadnom Balkanu".

Aurelija Đan iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku kazala je da građani smatraju da je saobraćajna policija najkorumpiranija, i to najverovatnije zbog toga što imaju najviše kontakta sa njom.

foto: Nebojša Mandić

- Sledeće godine ćemo dublje ispitivati korupciju, ali teorija je da su građani prihvatli korupciju kao deo života, jer nema pomaka u borbi protiv nje - rekla je Aurelija Đan. Tokom istraživanja je prvi put registrovana rodna percepcija, koja je pokazala da građani smatraju da su policajke lepe, šarmantne, ljubazne i profesionalne, a da su policajci korumpirani, hrabri i smeli.

foto: Nebojša Mandić

Istraživanje je pokazalo visoku percepciju politizacije policije: 21 odsto isptanika smatra da policija štiti interese političkih partija, 13 odsto da štiti interese Vlade i 13 odsto smatra da štiti interese ljudi u vrhu policije, dok 37 odsto smatra da je policija servis građana.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.