NESTOROVIĆ U PROBLEMU! Oglasila se lekarska komora, JAVNI NASTUPI pulmologa na PREISPITIVANJU?
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen Pink

KONTROVERZNO PONAŠANJE

NESTOROVIĆ U PROBLEMU! Oglasila se lekarska komora, JAVNI NASTUPI pulmologa na PREISPITIVANJU?

Direktor LKS Milan Dinić kaže da se pred Lekarskom komorom Srbije već nalazi zahtev za preispitivanje javnih nastupa doktora Branimira Nestorovića

Objavljeno:

Zbog sve češćih javnih istupa doktora Branimira Nestorovića u kojima on dovodi u pitanje efikasnost testova protiv korone, samu vakcinu protiv kovida, ali i negira postojanje pandemije, pozvali smo Lekarsku komoru Srbije da vidimo kako ona gleda na ovo, u najblaže rečeno, kontroverzno ponašanje najpoznatijeg dečjeg pulmologa u zemlji i njihovog člana.

Direktor LKS Milan Dinić kaže da se pred Lekarskom komorom Srbije već nalazi zahtev za preispitivanje javnih nastupa doktora Branimira Nestorovića.

- Još krajem aprila grupa lekara i nastavnika Medicinskog fakulteta u Beogradu podnela je Lekarskoj komori Srbije (tačnije Sudu časti i Etičkom odboru p.a) zahtev da se preispitaju njegovi javni nastupi, za koje oni tvrde da su neprofesionalni i etički neprihvatljivi. Međutim, ni Sud časti niti Etički odbor nisu mogli da zasedaju do sada zbog epidemioloških mera i zabrane okupljanja više od pet ljudi. Čim dođe do ublažavanja mera pozabavićemo se ovim slučajem - rekao je Milan Dinić.

On nije hteo da komentariše stavove Branimira Nestorovića, ali je naglasio da Lekarska komora Srbije osuđuje svako istupanje u javnosti koje može da dovede građane u zabludu i ugrozi njihovo zdravlje.

Bonus video:

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.