PROBALA SAM KAKO JE RADITI STOJEĆI 8 SATI, POŠTO KAŽU DA JE VRH: Otkrila sam sledeće stvari (FOTO)
Stajanje na poslu, Foto: Aleksandra Čolić

nije baš lako

PROBALA SAM KAKO JE RADITI STOJEĆI 8 SATI, POŠTO KAŽU DA JE VRH: Otkrila sam sledeće stvari (FOTO)

Stvarno sam jedva čekala da dođe kraj smene i da kao čovek mogu da sednem, opustim noge, ruke i sve mišiće

Objavljeno: 20:39h

Većinom nam se radni dan sastoji od osmočasovnog sedenja za računarom sa nekim kratkim pauzama. Ima onih kojima posao nije takav i koji moraju da budu u pokretu, ali oni su navikli na svoju rutinu. Problem ne bi bio veliki da sedimo samo na poslu, već je tu prevoz, gledanje TV-a, igranje video igrica, sedenje sa prijateljima.

Nikolina
foto: Aleksandra Čolić

Odlučila sam da ovaj dan na poslu provedem tako što sam izabrala da svih 8 sati stojim na nogama. Moram priznati da nije baš lako, ali sad vidim kako je ljudima koji kroz to prolaze svaki dan. Kada je počela smena bilo mi je lako i nisam osećala tenziju niti pritisak u nogama. Već posle sat vremena osetila sam da su mi utrnuli tabani, ali sam to rešila tako što sam cupkala u mestu.

Iz minuta u minut sam postojala nervozna, ali to sam rešavala tako što odem da prošetam i unosim dosta tečnosti. Kada je prošao taj jutarnji talas stajanja, već sam se osećala kao da stojim ceo dan, a ne tri sata. Kičma je počela da me boli, imala sam osećaj kao da nemam telo i da sam cela potonula.

Nikolina
foto: Aleksandra Čolić

Trudila sam da da kolege ne primete nelagodu i fokus stavljala na posao. Kako je vreme prolazilo od silnog stajanja počela je i glava da me boli, prsti na nogama su skroz blokirali, ali sam pružila dovoljan otpor. Imam osećaj kao da mi je neki prebio kičmu na pola i da svaka kost ispada iz mene.

Nikolina
foto: Aleksandra Čolić

U nekim momentima sam mislila da će mi glava pasti na tastaturu i da je tu kraj mog izazova. Ne mogu ni da zamislim kako je ljudima koji ovako provode svaki svoj radni dan. Pogotovo osobama srednjih godina ili onih koji imaju neki zdravstveni problem. Ako je nama mladima naporno, šta tek oni da kažu.

Iskreno skidam kapu ljudima koji kroz to prolaze svaki dan. Neko je to birao, a neko nema bolju mogućnost pa je jednostavno primoran na tako nešto. Teško da bih mogla svaki dan da obavljam neki vid ovog posla, jer ne znam kako bih moje nego to izdržale. Stvarno sam jedva čekala da dođe kraj smene i da kao čovek mogu da sednem, opustim noge, ruke i sve mišiće.

Bonus video:

03:01

KORONA STAVILA KATANAC NA MNOGE TERETANE: Sportski trener o prednostima i manama treniranja kod kuće

(Espreso / Nikolina Jokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.