Poverenica: Žene visoko pozicionirati u kreiranju politika
Brankica Janković, Foto: Beta / Milan Obradović

sastanak

Poverenica: Žene visoko pozicionirati u kreiranju politika

Ona je na evaluacionom sastanku fokus grupa na temu sprovođenja Rezolucije 1325 "Žene, mir, bezbednost", naglasila da institucija Poverenika prepoznaje značaj primene koncepta ljudske bezbednosti i u okviru toga rodni aspekt

Objavljeno:

Sveobuhvatno uključivanje žena mora naći visoko mesto u budućem kreiranju politika, jer žene imaju drugačiju perspektivu u sagledavanju različitih izazova, poručila je danas u Kragujevcu poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Ona je na evaluacionom sastanku fokus grupa na temu sprovođenja Rezolucije 1325 "Žene, mir, bezbednost", naglasila da institucija Poverenika prepoznaje značaj primene koncepta ljudske bezbednosti i u okviru toga rodni aspekt.

Kako je rekla, vanredna situacija zbog epidemije korona virusa pokazala je u praksi da su žene bile prva linija odbrane podnevši dodatni teret, navodi se u saopštenju.

Janković navodi da nova bezbednosna paradigma koju je, pre svega, donela pandemija, mora uključiti rodnu perspektivu, kao i brojne društvene aktere na svim nivoima, a posebno lokalne zajednice.

Na sastanku u Kragujevcu učestvovao je šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu, kao i predstavnici lokalnih mehanizama Užica, Valjeva, Velikog Gradišta, Niša, Kragujevca, Bora, Svilajnca, Boljevca, Novog Pazara, Sokobanje, Kraljeva i Paraćina.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.