IT I BIOMEDICINSKI SMEROVI POPUNJENI: Za drugi upisni rok ostala su ukupno 2.852 mesta na Beogradskom univerzitetu
Upis, Foto: Kurir/ Tamara Trajković

UPIS

IT I BIOMEDICINSKI SMEROVI POPUNJENI: Za drugi upisni rok ostala su ukupno 2.852 mesta na Beogradskom univerzitetu

Najviše slobodnih samofinansirajućih mesta ostalo je na Filološkom, Pravnom, Ekonomskom i Poljoprivrednom fakultetu

Objavljeno:

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu na kojima se obrazuju IT stručnjaci, kao i na biomedicinskim smerovima, izuzev nastave na engleskom, nema nijednog slobodnog mesta nakon prvog upisnog kruga.

Nekoliko slobodnih mesta za tu nauku ostalo je još samo za Sestrinstvo na Medicinskom fakultetu, kao i za Zubnog tehničara na Stomatološkom, rekao je danas Tanjugu prorektor za nastavu Petar Bulat.

Za drugi upisni rok ostala su ukupno 2.852 mesta na Beogradskom univerzitetu, dok ih je prošle godine bilo 3.310, ukazao je Bulat.

Najveći broj budžetskih slobodnih mesta je na poljoprivrednim naukama - 214, kao i na Filološkom (185) i Rudarsko-geološkom fakultetu (141).

Najviše slobodnih samofinansirajućih mesta ostalo je na Filološkom, Pravnom, Ekonomskom i Poljoprivrednom fakultetu.

Bulat navodi da su svi fakulteti u obavezi da ostave jedan odsto mesta za studente koji su srednju školu završili u inostanstvu.

I ove godine najveća zainteresovanost bila je za Fakultet organizacionih nauka, gde je na 820 mesta konkurisalo 2.253 kandidata, kao i za Elektrotehnički, Mašinski, Medicinski i Stomatološki fakultet.

Najmanji odziv budućih brucoša bio je za Rudarsko-geološki, gde se prijavilo svega 136 kandidata na 316 budžetskih i samofinansirajućih mesta, te na Tehničkom fakultetu u Boru (70 prijavljenih na 240 mesta).

I Šumarski fakultet, kao i Poljoprivredni, Pravoslavno-bogoslavski i Učiteljski ove godine zabeležili su manju zainteresovanost budućih brucoša.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.