Posle devet godina presuđeno naftnoj mafiji! Oštetili budžet debelo, dobili 5 godina!
Foto: Dragana Udovičić

Dobro su se setili

Posle devet godina presuđeno naftnoj mafiji! Oštetili budžet debelo, dobili 5 godina!

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na pet godina zatvora vlasnika i direktor preduzeća "Protekta" Mišu Stojanovića
Objavljeno: 16:03h

On je optužen da je bio organizator kriminalne grupe u javnosti poznate kao "nafta mafija", koja je tokom 2007. godine švercovala naftne derivate iz Grčke i zloupotrebama oštetila državni budžet, objavljeno je na sajtu tog suda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pravosnažnom odlukom Apelacionog suda, nekima od optuženih su kazne, koje im je izrekao Specijalni sud u julu prošle godine, potvrđene a nekima preinačene u uslovne.

Uslovne kazne od po 16 meseci zatvora su tako zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja izrečene Nadeždi Chirić, Radovanu Vranješu, Branimiru Milatoviću, Dušanu Lukiću i Miodragu Jokiću sa rokom proveravanja od četiri godine, odnosno pet godina u odnosu Milatovića.

Jovanka Vukša je osuđena na godinu dana zatvora, a Siniša Popadić na 16 meseci zatvora zbog pomaganja u izvršenju istog dela. Slavko Pavlović je osuđen na kaznu zatvora od tri godine, zbog zloupotrebe službenog položaja, a Saša Marinković zbog zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju na 18 meseci zatvora.

Sprečen pokušaj krijumčarenja cigareta u kutijama od keksa

U presudi Apelacionog suda se navodi da je prvostepena odluka preinačena u delu odluke o imovinskoj koristi tako što je Apelacioni sud oduzeo imovinsku korist pribavljenu izvršenjem krivičnog dela te je obavezao Mišu Stojanovića da plati 89.119.898,71 dinar.

Sve iznose su dužni da uplate u korist budžetskih sredstava Republike Srbije, napominje se u saopštenju suda.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.