USKORO SE OČEKUJE USELJENJE PORODICA: Izgradnja stanova u Užičkoj pri samom kraju (FOTO)
Foto: Emilija Jovanović, Grad Vršac

završetak radova

USKORO SE OČEKUJE USELJENJE PORODICA: Izgradnja stanova u Užičkoj pri samom kraju (FOTO)

Stambene jedinice u Užičkoj namenjene su za obezbeđenje trajnih stambenih rešenja za najugroženije izbeglice iz kategorija utvrđenih regionalnim stambenim programom

Objavljeno: 14:03h

Izgradnja stambenih objekata za zbrinjavanje najugroženijih lica u Užičkoj BB se privodi kraju. Projekat je potpisan 2019. godine i realizuje se u okvru regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji.

Do sada je izgrađeno 20 stanova u koja su useljena izbegla lica, i u toku je završetak izgradnje svih 40 stambenih jedinica za 40 porodica.

Maja Ristić Lazetić, članica Gradskog veća za socijalnu politiku, ističe da su svi uslovi pripremljeni, te da je grad Vršac ispunio svoje obaveze, i da se nada što bržem useljenju porodica.

Vršac
foto: Emilija Jovanović

- Grad Vršac je imao ulogu da učestvuje u priključcima za gas, kanalizaciju, vodovod i električnu energiju, a tu obavezu je i ispunio, s obzirom da su radovi na njima završeni. U tu svrhu, zajedno sa atmosferskom kanalizacijom, uređenjem ivičnjaka i ostalim, izdvojeno je oko 13 i po miliona iz budžeta grada, zajedno sa oko 2 miliona i 800 hiljada za parterno uređenje iz sredstva Komesarijata. Pre dobijanja tehničke dokumentacije trebali bi se pogledati još neke stvari, a zatim je na potezu Komisija za raspodelu stanova, a potom i useljenje u dogovoru sa Komesarijatom i Ministarstvom.

Useljenje nastupa tek kada budu ispunjeni svi uslovi, a procenjujemo da će to biti do kraja godine

U prethodnom periodu izgrađen je upojni kanal kao i četiri šahte sa slivnicima koji će ovu vodu da prihvataju i kanališu dalje, uređenje trotoara je završeno i sada se izvode radovi na uređenju parking prostora i pristupne saobraćajnice, što podrazumeva mašinski iskop zemlje i izgradnje donjih nosećih slojeva od šljunka i drobljenog kamena”, rekao je Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Radovi
foto: Grad Vršac

Inače, stambene jedinice u Užičkoj namenjene su za obezbeđenje trajnih stambenih rešenja za najugroženije izbeglice iz kategorija utvrđenih regionalnim stambenim programom.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Vršca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.