U VRŠCU POČELA IZGRADNJA KOMPLEKSA ZA PROIZVODNJU PROIZVODA OD PLASTIKE: Investicija vredna 15 miliona evra (FOTO)
Položen kamen temeljac, Foto: Grad Vršac

rad fabrike planira se za 2022.

U VRŠCU POČELA IZGRADNJA KOMPLEKSA ZA PROIZVODNJU PROIZVODA OD PLASTIKE: Investicija vredna 15 miliona evra (FOTO)

Investicija će se realizovati u tri faze sa ukupnom vrednošću od 15 milona evra. Juče je otpočela prva faza izgradnje, vrednosti 5 miliona evra, a planira se bude završena do oktobra 2022. godine, kada će otpočeti i rad fabrike

Objavljeno: 14:43h

U toku jučerašnjeg dana u industrijskoj zoni Tehnološki park u Vršcu, svečano je položen kamen temeljac za izgradnju Kompleksa za proizvodnju proizvoda od plastike "IMG MANUFACTURING DOO", deo češke grupacije "IMG BOHEMIA" iz Plane na Lužnjici.

Ceremoniji su prisustvovali gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, direktor kompanije "IMG BOHEMIA" Michal Grusz i ambasador Češke Republike u Srbiji nj.e. Tomaš Kuchta.

Izgradnja pogona
foto: Grad Vršac

Investicija će se realizovati u tri faze sa ukupnom vrednošću od 15 milona evra. Juče je otpočela prva faza izgradnje, vrednosti 5 miliona evra, a planira se bude završena do oktobra 2022. godine, kada će otpočeti i rad fabrike.

Druga i treća faza, sa pojedinačnom vrednošću od 5 miliona evra planirane su za 2023. odnosno 2024. godinu.

Izgradnja pogona
foto: Grad Vršac

Najkasnije do 2025. očekuje se da kompleks bude u punom kapacitetu, a planirano je zapošljavanje 113 radnika. Objekti će se prostirati na površini od oko 6.000 kvadratnih metara izgrađeni na parceli od 13.520 kvadratnih metara čije je ograđivanje i infrastrukturno opremanje u toku.

Izgradnja pogona
foto: Grad Vršac

Najpre je predviđena izgradnja kompleksa za proizvodnju proizvoda od plastike - ekstrudirane ploče i proizvodnja plastičnih rezervoara. Zatim se planiraju pogoni za proizvodnju plastičnih delova za automobile, kamione i autobuse. Takođe će biti izgrađene i pripadajuće saobraćajnice, platoi, parkinzi za putnička vozila, pešačke površine i saobraćajni priključak na postojeću javnu saobraćajnicu, kao i dva pomoćna objekta u vidu protivpožarnog rezervoara sa crpnom stanicom i trafo stanica.

Projekat je uradila vršačka firme "BIROPLUS" u skladu sa svim svetskim standardima, bez emisije zagađenja i negativnog uticaja na životnu sredinu. Svi ekološki standardi su ispoštovani, a ceo kompleks je isprojektovan kao visoko energetski efikasan.

Republika Srbija pomogla je ovu investiciju sa 1.839.000 Evra, a lokalna samouprava pružila je podršku u izradi plansko tehničke dokumentacije.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Vršca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

(Espreso/ Vanja P./ Grad Vršac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.