OVO JE UŽAS: Bahatost u Čačku je premašila sve granice, SMEĆE OSTAVLJAJU GDE STIGNU, ŠIRI SE SMRAD! (FOTO)
Ilustracija, Foto: JKP Komunalac

katastrofa

OVO JE UŽAS: Bahatost u Čačku je premašila sve granice, SMEĆE OSTAVLJAJU GDE STIGNU, ŠIRI SE SMRAD! (FOTO)

Platoi, u zavisnosti od lokacije, se prazne od jednom do, dva ili tri puta sedmično, do svakoga dana, tako da je vrlo kratak period u kom se napravi ovakav haos na reciklažnom platou

Objavljeno:

Nesavesnost i bahatost pojedinih građana Čačka kao da nema granice. Predviđeni prostor za odlaganje otpada preko noći biva zatrpan gomilom životinjskim otadom i građevinskim materijalom. Zbog neodgovornog odlaganja smeća kroz naselja se širi nesnosan smrad, a divlje deponije niču preko noći.

"Ne samo što preko noći stvore mini deponiju od koje ne možemo da živimo, već smo hiljadu puta nailazili na uginule svinje bačene pored kontejnera. Svakodnevno komunalci čiste, ali mogu slobodno reći delikventi to rade preko noći i mi smo prinuđeni da naročito u letnjem periodu zatvarmo prozore kada se taj smrad širi neverovatnom brzinom. U našem naselju se nalazi i veliko gradsko groblje, pa onda zamislite šta sve možemo da zateknemo kada izađemo iz dvorišta", kazala je za RINU, meštanka Atenice.

Čačak, Deponija
foto: JKP Komunalac

Platoi, u zavisnosti od lokacije, se prazne od jednom do, dva ili tri puta sedmično, do svakoga dana, tako da je vrlo kratak period u kom se napravi ovakav haos na reciklažnom platou. Kontejneri za odlaganje smeća iz domaćinstava u mestima Trnava, Jezdina, Zablaće, Parmenac i Atenica, već duži niz godina ostavljaju gorak utisak na svakog prolaznika. Radnici JKP "Komunalc", apeluju da iako se posude prazne nekoliko dana sedmično da i građani povedu računa prilikom odlaganja smeća, i da sadržaj odlažu u posude, a ne pored njih.

"Radi se o reciklažnim platoima za odlaganje smeća po kategorijama, postavljeni su po mesnim zajednicama u prigradskim naseljima. Na svakoj posudi u okviru reciklažnog platoa jasno je naznačeno za koju vrstu otpada služi. Želimo da ukažemo na već popriličan problem, neadekvatnog odlaganja smeća, odnosno nekontrolisano bacanje otpada po i oko reciklažnih platoa. Naravno da naši radnici sve to očiste, ali pitamo se kako pojedinci vide ovaj ograđeni prostor sa posudama unutar njega? Dovoljno je učiniti samo jedan mali napor i to smeće odložiti u odgovarajuću posudu i svima bi nam bilo lakše”, kazao je za RINU, Petar Domanović direktor JKP „Komunalac”.

Radnici JKP „Komunalac” se posebno angažuju na raščišćavanju platoa, koriste se specijalna vozila za prevoz ovakvog smeća, što pouzrokuje dodatne troškove, narušava se dinamika vršenja usluge iznošenja smeća, a samo prošle godine, inspekcija je naložila u preko 30 slučajeva nesavesnim građanima da plate troškove čišćenja reciklažnih platoa.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.