NASTAVNICI I ĐACI PRESREĆNI: Škola u Zaječaru dobila novi izgled, JEDNA STVAR je posebno važna
Škola, Foto: Promo

HAJDUK VELJKO

NASTAVNICI I ĐACI PRESREĆNI: Škola u Zaječaru dobila novi izgled, JEDNA STVAR je posebno važna

Direktorka škole Suzana Krstić kaže da je zgrada škole bila dosta propala

Objavljeno:

Škola je kompletno renovirana počevši od sanitarnih čvorova, električnih instalacija, stolarije, nameštaja, do fasade, sportskih terena i sportske hale. Tokom rekonstrukcije škole korišćeni su najsavremeniji materijali, dok je vrednost projekta koji je finansiran od strane Vlade iznosila oko 245 miliona dinara.

Direktorka škole Suzana Krstić kaže da je zgrada škole bila dosta propala i da je zahvaljujući rekonstrukciji dobila novu elektro i vodovodnu mrežu, ali i lift koji je bio prekopotreban.

02:08

JEDINSTVENA ŠKOLA U TIMOČKOJ KRAJINI: Ima 14 vukovaca, a uslovi za rad su FANTASTIČNI

“Lift nam mnogo znači jer imamo učenike koji imaju problema sa otežanim kretanjem, kao i učenike sa cerebralnom paralizom. Ranije je takvoj deci uvek morao da priskoči u pomoć neko od učenika, od pomoćnog osoblja ili nastavnika, pa je sada svima mnogo lakše. Takođe, mi smo zahvaljujući našem gradonačelniku i gradskoj upravi dobili kompletno nov nameštaj, a kada imate jednu takvu atmosferu, jedan prostor koji je vrlo topao i prijatan, naravno da su i te kako pogodni uslovi za rad”, kaže direktorka škole.

Prema njenim rečima, primetno je i da sada deca mnogo više vode računa o školi, da čuvaju nameštaj, dok su spoljni zidovi po kojima su ranije šarali, danas besprekorni.

Škola je od 1984-2004. nosila ime po jednom od najistaknutijih komunista Zaječara i narodnom heroju, Dobrivoju Radosavljeviću – Bobiju, a od 2004. godine nosi ime istaknutog junaka iz Prvog srpskog ustanka, Hajduk-Veljka Petrovića. Škola "Hajduk Veljko" broji oko 600 đaka, od kojih 327 u mlađim razredima, i više od 300 učenika u starijim.

Nastavnica Jelena Jelenković kaže da je jako zadovoljna uslovima u školi koja može da se pohvali i time što je prošle godine imala četrnaest vukovaca.

“Evidentno je da su uslovi fantastični. Škola sada ima zaštitnu ogradu što ranije nije bio slučaj, a kada uđete unutra videćete jako kvalitetan i nov nameštaj. Pre svega, oduševljeni smo što je stavljen lift zbog dece sa posebnim potrebama. Roditelji su zadovoljni, deca su zadovoljna, prosto ne verujem da u Timočkoj krajini trenutno postoji ovakva škola”, priča nastavnica koja navodi i da je investitor oko škole ostavio drvorede stare preko trideset godina.

Kako ističe, svima bi preporučila školu “Hajduk Veljko” jer je nastavni kadar vrlo stručan, a ustanova u kojoj radi moderna, savremena škola 21. veka.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić kaže da je mnogo je novca uloženo u školu imajući u vidu veličinu grada Zaječara.

“Uradili smo potpunu rekonstrukciju dve osnovne škole i pojedine škole sredili. Škola “Hajduk Veljko” smeštena je u najpotentnijem naselju u gradu gde ima puno dece, a bila je toliko stara da je izvođenje nastave u njoj bilo gotovo opasno. Rekonstrukcija ove škole mnogo znači za čitav taj kraj gde gravitira blizu 17.000 ljudi”, naveo je prvi čovek Zaječara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.