NEMA VIŠE DŽIPOM U VRTIĆ, A CENA POVLAŠĆENA! Ministarka najavila uvođenje reda!
Foto: Dragan Kadić, Ilustracija

ispitivanje imovine

NEMA VIŠE DŽIPOM U VRTIĆ, A CENA POVLAŠĆENA! Ministarka najavila uvođenje reda!

Prva verzija Zakona o poreklu imovine već je spremna i sledeće nedelje trebalo bi da se uobliči prednacrt
Objavljeno: 11:26h

Ministarka pravde Nela Kuborović najavila je da će to ministarstvo predložiti da se imovina ispituje pet godina unazad.

Kako je navela, ako se utvrdi nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda, predložiće da se takvima odredi porez i do 50 odsto procenjene vrednosti imovine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prva verzija Zakona o poreklu imovine već je spremna i sledeće nedelje trebalo bi da se uobliči prednacrt koji će ići u javnu raspravu, a primena tog važnog dokumenta očekuje se krajem 2017. godine, istakla je ona u intervjuu za "Večernje novosti".

foto: Fonet

- Okosnicu zakona trebalo bi da čini unakrsno ispitivanje imovine, odnosno poređenje prijavljenog poreza sa stvarnim stanjem. Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi u kakvom se miljeu kreće, da li je u društvu osumnjičenih lica - rekla je Kuborović. Ministarka je naglasila da je često očigledna nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda koje prijavljuje, a kao primer navela one koji džipovima dovodedecu u vrtić, a plaćaju povlašćenu cenu obdaništa. - Zato bi najveći deo posla u ovoj priči trebalo da podnese Poreska uprava, a o tužbama na njihova rešenja odlučivaće Upravni sud - rekla je ona.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.