JEDNOJ GRUPI GRAĐANA LEŽU PARE NA RAČUN ZA OKTOBAR: Novac uskoro na računima!
Pošta, Foto: Printscreen/Tanjug/Sava Radovanović

važno

JEDNOJ GRUPI GRAĐANA LEŽU PARE NA RAČUN ZA OKTOBAR: Novac uskoro na računima!

Isplata dečijeg dodatka za oktobar počinje 19. novembra 2022. godine

Objavljeno:

Isplata dečijeg dodatka za oktobar biće realizovana 19. novembra za državljane Srbije i Kosova i Metohije.

Istog dana je i isplata roditeljskog dodataka, koji prema Zakonu o socijalnoj zaštiti Republike Srbije ostvaruje majka za prvo dete, drugo dete, treće i četvrto dete.

plaćanje, Plaćanje računa, Račun, Struja, Infostan, Pošta
foto: Nemanja Pančić

Dečiji dodatak za dete za koje je ostvareno pravo iznosi 3.569 dinara, dok je za dete sa jednim roditeljem taj iznos 4.640 dinara.

Dečiji dodatak za dete za koje je ostvareno pravo, za roditelje deteta sa smetnjama u razvoju i deteta sa invaliditetom, za koje postoji mišljenje interresorne komisije koja je obrazovana u skladu sa propisima iz oblasti prosvete, i za dete koje ostvaruje dodatak za pomoć i negu drugog lica, a koje ne koristi usluge smeštaja, iz člana 33. stav 2. Zakona, uvećan za 50% iznosi 5.353 dinara.

Dečiji dodatak za dete koje ispunjava uslove za uvećanje po više osnova, a najviše do 80%, u skladu sa članom 33. stav 3. Zakona iznosi 6.424 dinara.

plaćanje poreza, plaćanje računa, pošta, banka
foto: Dado Đilas

Iznosi dečijeg dodatka usklađuju se 1. januara i 1. jula, počev od 2019. godine, na osnovu podataka republičkog organa nadležnog za poslove statistike, sa kretanjem indeksa potrošačkih cena na teritoriji Republike Srbije u prethodnih šest meseci, a njihove nominalne iznose utvrđuje rešenjem ministar nadležan za socijalna pitanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.