POSLEDNJI DAN DA SE PRIJAVITE ZA 5.000 dinara pomoći: Ovo je postupak u samo 2 klika! (FOTO)
Pošta, Foto: Pošta / Aleksandra Veličković / Dado Đilas

ne čekajte više

POSLEDNJI DAN DA SE PRIJAVITE ZA 5.000 dinara pomoći: Ovo je postupak u samo 2 klika! (FOTO)

Prve isplate kreću već sutra, 16. decembra

Objavljeno: 09:20h

Rok za prijavu mladih za pomoć države u iznosu od 5.000 dinara ističe danas, a oni koji ispunjavaju uslove, a još se nisu prijavili to mogu da urade preko portala Uprave za trezor.

Podsećamo, prijava je krenula 1. decembra ove godine, a pravo na pomenutu pomoć imaju svi mladi u Srbiji, uzrasta od 16 do 29 godina.

Više puta je pomenuto i da je neophodno da se prijave svi koji žele ovu pomoć, bez obzira na to da li su se ranije već prijavljivali za dobijanje državne pomoći.

Ne moraju da se prijavljuju jedino oni koji primaju novčanu socijalnu pomoć i oni koji su na izvršenju krivičnih sankcija, jer će njima pomoć biti isplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

Prema ranijim najavama iz Ministarstva finansija, isplata novca bi trebalo da počne sutra, a rebalansom budzeta za 2022. godinu za ovu svrhu je opredeljeno šest milijardi dinara.

1 / 2 Foto: Printskrin: Uprava za trezor

U prvoj nedelji od početka prijavljivanja, dakle, do 7. decembra, prema rečima ministra finansija Siniše Malog - za ovu pomoć se do tada prijavilo 800.000 mladih.

- Prijava traje do 15. decembra, preko Uprave za trezor, a isplata će početi 16. decembra i verujem da ćemo isplatu završiti do 19. decembra- rekao je Mali ranije ovog meseca.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.