KO ĆE DOBITI 6.000 DINARA U PONEDELJAK? Konačno su poznati svi detalji NAJNOVIJE ISPLATE!
Šalter, Foto: Dado Djilas

VAUČERI

KO ĆE DOBITI 6.000 DINARA U PONEDELJAK? Konačno su poznati svi detalji NAJNOVIJE ISPLATE!

Trebalo je da vaučeri budu podeljeni početkom decembra, ali se ceo proces odužio za skoro 30 dana

Objavljeno: 13:29h

Podela poklonvaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu prestonice, zaključno sa učenicima završnih razreda srednje škole, počeće u ponedeljak.

Ovakve kupone dobiće i svi zaposleni koji rade sa decom u vrtićima i školama, pišu Novosti.

Tako će oko 400.000 roditelja i prosvetara dobiti vaučere sa kojima će moći da trguju u radnjama sportske opreme do 1. marta 2023. godine.

"Konačno je završen proces nabavke vaučera i bez obzira na želju nekih da Beograđani ostanu bez vrednog poklona koji im je njihov grad obezbedio, kao što sam i obećao, vaučeri će stići do svih onih kojima su namenjeni", rekao je gradonačelnik prestonice Aleksandar Šapić.

"Ovo će biti poseban novogodišnji poklon od Grada za svu beogradsku decu i zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima", dodao je Šapić.

Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, a očekuje se da ih sve ustanove dobiju do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova krenuti podela građanima. Oni se mogu iskoristiti na više načina, pošto sredstva mogu da budu potrošena odjednom, iz više puta, a može da se doplati i potreban iznos za nešto što košta više od vrednosti vaučera.

1 / 3 Foto: EPA, Profimedia, Aleksandar Jovanović Cile

"Za svu onu decu koja ne idu u vrtiće, roditelji će od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, pa će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer", rekao je gradonačelnik.

"Vaučeri će moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta. Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer. Novac koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari poput raznih administrativnih zabrana ili dugova, da završi na drugom mestu."

Trebalo je da vaučeri budu podeljeni početkom decembra, ali se ceo proces odužio za skoro 30 dana, zbog žalbe jedne firme koja se pojavila na tenderu. Na kraju je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odbacila te primedbe kao neosnovane. Tako će vaučeri moći da se iskoriste i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, kada se i očekuje najveća šopingmanija.

(Espreso / Novosti / Š. Marović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.