SRBI ZATEČENI CENAMA U ALBANIJI, MASOVNO DELE CENOVNIKE: Pazite samo koliko košta RUČAK U RESTORANU! (FOTO)
Kasmil plaža, Foto: Profimedia, Printscreen

neverovatno

SRBI ZATEČENI CENAMA U ALBANIJI, MASOVNO DELE CENOVNIKE: Pazite samo koliko košta RUČAK U RESTORANU! (FOTO)

Ksamil je inače jedna od top 3 destinacije u Albaniji koje morate posetiti jer za ovaj deo albanske rivijere kažu da je prava evropska egzotika

Objavljeno: 13:19h

Letovanje u Albaniji poslednjih godina veoma je traženo među turistima iz Srbije, ali i zemalja regiona - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, kao i Hrvatske i Slovenije. Tokom 2022. godine Albaniju je posetilo više od sedam i po miliona stranih turista, što je povećanje od više od 30 odsto u odnosu na, 2021. godinu. Verujemo da će se ove godine dodatno povećati broj srpskih turista.

Jedan od razloga što se naši turisti odlučuju da letuju na nekim od destinacijama u Albaniji su niske cene, kako su marketima, tako i u restoranima.

Na Facebook grupi Letovanje u Albaniji - Albanija.rs naši turisti svakodnevno dele fotografije sa letovanja i interesantna zapažanja. Tako je jedna turistkinja podelila cenovnik iz restorana u Ksamilu. Kao se čini, cene su jako slične beogradskim. Tako na primer kilogram mešanog mesa košta 2.200 leka što je oko 2.400 dinara, dok porcija pilećeg filea sa pomfritom košta 650 leka, tj oko 700 dinara, a pasta sa morskim plodovima 800 leka ili oko 900 dinara.

Pogledajte u galeriji detaljan cenovnik:

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/Letovanje u Albaniji - Albanija.rs/Ivana Ivi

Ksamil je inače jedna od top 3 destinacije u Albaniji koje morate posetiti jer za ovaj deo albanske rivijere kažu da je prava evropska egzotika. Primera radi, poznati Guardian je 2013. godine uvrstio Ksamil u 20 najboljih evropskih plaža za odmor. U pitanju je malo mesto koje izlazi na obalu Jonskog mora, sa svega 3.000 stanovnika, ali tokom letnje sezone ovo mesto poseti izuzetno veliki broj turista, kako iz Albanije i regiona, tako i iz čitavog sveta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.