EVO KOJA OPŠTINA ĆE DOBITI NAJVIŠE NOVCA OD DRŽAVE: Na spisku još pedeset i dve, a namenjen je MLADIM PAROVIMA
Crna Trava iz kase Ministarstva za brigu o porodici dobiti 20 miliona dinara, Foto: Google street view

POMOĆ DRŽAVE

EVO KOJA OPŠTINA ĆE DOBITI NAJVIŠE NOVCA OD DRŽAVE: Na spisku još pedeset i dve, a namenjen je MLADIM PAROVIMA

Pored njih po visini opredeljenog novca izdvajaju se još Užice, Leskovac i Novi Sad sa 19,8 miliona, Kragujevac i Kula sa više od 14 miliona

Objavljeno:

Crna Trava će iz kase Ministarstva za brigu o porodici dobiti 20 miliona dinara, a taj novac moraće da ulože u sprovođenje mera populacione politike i podrške porodici. Oni su samo jedna od 52 opštine u Srbiji koje su dobile finansijsku podršku države.

Jedna od najsiromašnijih opština u našoj zemlji, u kojoj je prošle godine rođeno samo četvoro dece, započela je zgradu namenjenu mladim bračnim parovima, ali pošto nisu imali dovoljno novca da je završe u pomoć je priteklo ministarstvo.

Pored njih po visini opredeljenog novca izdvajaju se još Užice, Leskovac i Novi Sad sa 19,8 miliona, Kragujevac i Kula sa više od 14 miliona, zatim Ivanjica, Aleksinac, Alibunar, Žitorađa... Ukupno je odobreno 400 miliona dinara, za javni poziv koji je trajao tokom aprila, a na koji su mogle da se prijave sve lokalne samouprave sa programima podrške deci i porodici.

Brojni su projekti koje je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo na ovom konkursu – u Užicu će ovim sredstvima biti omogućeno otvaranje centra za pružanje usluga vantelesne oplodnje u tamošnjoj bolnici, u Ivanjici nabavka opreme za novi vrtić u Prilikama, Opovo će dobiti porodične parkove. U Кragujevcu novac će biti utrošen za nabavku opreme za zdravstvenu zaštitu žena i psihofizičku pripremu trudnica, a u Novom Sadu za izgradnju sportsko-rekreativnih sadržaja, a u okviru njih i prostora za igru dece. Negotin će zahvaljujući ovoj podršci moći da sanirau sportski teren u jednoj školi, a nabaviće se i sanitetska vozila prilagođena prevozu novorođendači koji zahtevaju zbrinjavanje na neonatologiji....

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.