STIŽE NAJVEĆE POVEĆANJE PENZIJA U POSLEDNJE 24 GODINE: Šta mogu da očekuju Srbi koji primaju HRVATSKU PENZIJU?
Penzioneri, Foto: Filip Plavčić

VAŽNO

STIŽE NAJVEĆE POVEĆANJE PENZIJA U POSLEDNJE 24 GODINE: Šta mogu da očekuju Srbi koji primaju HRVATSKU PENZIJU?

Hrvatska vlada trebalo bi danas da usvoji izmene zakona o nacionalnoj naknadi za starije osobe

Objavljeno:

Stiže najveće povećanje penzija u u poslednje 24 godine. Hrvatski penzioneri mogu da "trljaju ruke", a među njima je dosta i Srba.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je povećanje penzija od 8,42 odsto, koje će penzioneri primiti u septembru, najveće u poslednje 24 godine. On je na sednici vlade rekao da je stopa povećanja od 8,42 odsto najveća stopa usklađivanja penzija u Hrvatskoj od 1999. godine, kao i da će to će uticati na prosečno povećanje penzija za oko 38 evra, prenosi Hina.

Kako je istakao prosečna neto penzija, bez međunarodnih penzija, bi nakon ovog usklađivanja bila 508 evra, što predstavlja ukupno povećanje penzije ove godine za 60 evra samo po osnovi usklađivanja.

1 / 3 Foto: Ana Paunković

Hrvatska vlada trebalo bi danas da usvoji izmene zakona o nacionalnoj naknadi za starije osobe, a premijer je istakao da se izmenama podiže iznos nacionalne naknade na 150 evra i pojednostavljuju uslovi za ostvarivanje prava.

- Vodićemo računa, posebno o penzionerima, pri izradi novih paketa podrške. Mere će biti ciljane, usmerene prvenstveno prema onima koji su najugroženiji, rekao je Plenković.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.