EVO KAKO DA OBRAČUNATE VISINU SVOJE PENZIJE: Uz pomoć OVOGA saznajte TAČAN datum kada ćete moći da se PENZIONIŠETE
Računar, Foto: Nenad Kostić

NOVINA

EVO KAKO DA OBRAČUNATE VISINU SVOJE PENZIJE: Uz pomoć OVOGA saznajte TAČAN datum kada ćete moći da se PENZIONIŠETE

Ovako odsad možete dobiti tačan datum kada ćete moći da se penzionišete ali i kolika će vam biti penzija

Objavljeno:

Na sajtu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) u Srbiji dostupan je novi servis nazvan e-Kalkulator.

Ovaj servis omogućava građanima da elektronski pristupe informacijama o svojim penzijama i stažu osiguranja, izračunaju predviđenu visinu penzije i saznaju datum kada će se moći penzionisati.

Direktor PIO Fonda, Relja Ognjenović, objašnjava da je servis siguran i da štiti privatnost korisnika.

Relja Ognjenović
Relja Ognjenovićfoto: Printscreen/RTS

Ognjenović ističe da će građani moći da koriste ovaj portal sa svojih računara, tableta i mobilnih uređaja, što će im omogućiti da dobiju sve potrebne informacije o svojim penzijama iz udobnosti svog doma.

Korisnicima je potreban elektronski ID ili kvalifikovani elektronski sertifikat za pristup servisu putem računara, dok se putem mobilnih uređaja koristi besplatna ID aplikacija.

E-Kalkulator omogućava izračun različitih vrsta penzija i omogućava korisnicima da prijave eventualne nesuglasice u svojim podacima.

Ova nova usluga ima za cilj da pojednostavi pristup informacijama o penzijama i stažu osiguranja, smanji vreme čekanja na rešenje za penziju i poboljša korisničko iskustvo. Detalji o pristupu i korišćenju Portala e-Kalkulator dostupni su na sajtu PIO Fonda, a dodatna pomoć i objašnjenja su takođe obezbeđeni.

Detalji su dostupni na sajtu PIO Fonda.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.