U 1 GRADU U KOMŠILUKU KVADRAT NOVOGRADNJE SKUPLJI NEGO U BEOGRADU: Cene NENORMALNO SKAČU, svi se pitaju DOKLE!
Zgrada / ilustracija, Foto: EPA SERGEI ILNITSKY EPA, Espreso

cene nekretnina

U 1 GRADU U KOMŠILUKU KVADRAT NOVOGRADNJE SKUPLJI NEGO U BEOGRADU: Cene NENORMALNO SKAČU, svi se pitaju DOKLE!

Stan za koji je izdvojeno najviše novca u drugom kvartalu 2023. godine je stan u novogradnji u iznosu od oko dva miliona evra

Objavljeno:

Prosečna cena novogradnje u Hrvatskoj iznosila je 2.219 evra u prvoj polovini ove godine, što je 4,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine, prenosi Poslovni.hr.

To znači da su kupci za kvadrat stana u novogradnji morali da izbroje u proseku gotovo dve prosečne neto plate, koja je prema poslednjim podacima u Hrvatskoj iznosila 1.150 evra.

U Zagrebu je prosečna cena u novogradnji u prvih šest meseci ove godine iznosila 2.623 evra, cene su u Zagrebu veće za 6,9 odsto u odnosu na prošlu godinu.

U Beogradu, cene nekretnina takođe su u porastu i za kupovnu nekretnina prošle godine u Srbiji građani i firme izdvojili su ukupno 7,5 milijardi evra, što je za 22 odsto više nego u 2021. i predstavlja najveću vrednost na tržištu nepokretnosti od 2014. godine.

Zgrada / ilustracija
Zgrada / ilustracijafoto: Beta

Cene nekretnina u Beogradu, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) u novogradnji iznosila je 2.413 evra u drugom kvratalu ove godine, a u starogradnji 2.083 evra.

Cene stanova u Srbiji u drugom tromesečju porasle su za 11,19 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok su u poređenju sa prethodnim kvartalom 2023. godine povećane za 1,82 odsto, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Stan za koji je izdvojeno najviše novca u drugom kvartalu 2023. godine je stan u novogradnji u iznosu od oko dva miliona evra, površine je 344 kvadrata i nalazi se na Novom Beogradu, na lokaciji Maxima centar.

Najskuplji kvadrat stana u Srbiji u drugom kvartalu 2023. godine prodat je u prestonici, na lokaciji Beograd na vodi i koštao je 9.495 evra po kvadratu.

Najskuplja kuća prodata je na Savskom vencu za 4,8 miliona evra, pokazuju podaci RGZ-a.

Bonus video:

02:57

GRAĐANI NOVOG PAZARA NAJMANJE ZARAĐUJU, A OKO NJIH SAMO NIČU NOVI STANOVI! Ekonomista otkrio: dišemo trenutno na leđima dijaspore

(Espreso / Nova ekonomija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.