STIŽE DODATNA POMOĆ DRŽAVE ZA OVU GRUPU GRAĐANA! Vlada usvojila izmenjene uredbe, ovo su DETALJI!
Vlada Republike Srbije, Foto: Stefan Jokić

usvojeno

STIŽE DODATNA POMOĆ DRŽAVE ZA OVU GRUPU GRAĐANA! Vlada usvojila izmenjene uredbe, ovo su DETALJI!

Vlada Srbije usvojila uredbe o raspodeli novčane pomoći za poljoprivrednike

Objavljeno:

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici više izmenjenih uredbi iz oblasti poljoprivrede, koje su usklađene sa rebalansom budžeta za 2023. godinu, a usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate davanja po hektaru, premija za mleko i podsticaja za kvalitetna priplodna grla.

Takođe, usvajanjem tih izmena omogućen je nastavak isplate sredstava po svim javnim pozivima koji su raspisani tokom ove godine, kao i mere podrške konditorima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Navodi se da je obezbeđeno i 1,6 milijardi dinara za sanaciju rečnih vodotokova nakon poplava.

Poplavljeno područje
Poplavljeno područjefoto: Kurir

Na sednici vlade usvojene su i izmenjene uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2023. godini i finansijskom davanju poljoprivrednim gazdinstvima za poljoprivrednu proizvodnju biljnih kultura u 2023. godini.

Takođe i o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima konditorskih proizvoda za otkup mleka u prahu, o vanrednoj interventnoj meri podrške pravnim licima i preduzetnicima koji skladište malinu i višnju roda 2022. godine, kao i o utvrđivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Suncokret
Suncokretfoto: Profimedia

Budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2023. godinu nakon rebalansa, uvećan je za iznos od 34,7 milijardi dinara i iznosi 114,4 milijarde dinara.

Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je 100,9 milijardi dinara, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.