EVO KADA ĆE I OVE NAMIRNICE BITI JEFTINIJE: Na spisku pašteta, brašno, ulje, pasta za zube...
Bolja cena, Foto: EPA TOLGA AKMEN, Espreso, AP Photo Daniel Ceng

BOLJA CENA

EVO KADA ĆE I OVE NAMIRNICE BITI JEFTINIJE: Na spisku pašteta, brašno, ulje, pasta za zube...

"Bolja cena" je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca

Objavljeno:

Od srede 20. septembra akcija „Bolja cena – cena za narod“ biće proširena za još 16 novih kategorija proizvoda i to: brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom „Bolja cena“ kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

„Izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima. "Bolja cena" je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, i njen osnovni cilj je da zaštitimo standard građanai pomognemo im da za svoj teško stečen novac mogu da kupe što više proizvoda. Napomenuo bih da građani ne treba da brinu jer proizvoda iz akcije "Bolja cena" ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a podsećam da je ova akcija aktivna u više od 2.500 prodavnica na celoj teritoriji Srbije”, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović i dodao da će se potencijalna preprodaja proizvoda oštro sakcionisati.

1 / 11 Foto: Espreso

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Vlada Srbije konstantno radi na poboljšanju životnog standarda građana, i da brojnim merama nastoji da poboljša njihov kvalitet života.

„Plate za zaposlene u prosveti, za medicinske sestre i tehničare u zdravstvu i za negovateljice u ustanovama socijalne zaštite su od 1. septembra povećane za 5,5 odsto, a penzije će od 1. oktobra biti povećane za 5,5 odsto. Potom nas očekuju povećanja od 1. januara 2024. godine, kako zarada u javnom sektoru, tako i penzija i minimalne zarade. Na sva ta povećanja primanja građana pokrenuli smo akciju Bolja cena, kojom su omogućena značajna sniženja proizvoda u brojnim kategorijama“, naveo je ministar Mali.

On je naglasio da se inflacija od aprila nalazi na silaznoj putanji, i da smo uspeli uspešno da je savladamo, te da očekujemo da ona do kraja godine iznosi oko osam odsto.

„Imamo realan rast dohotka građana, i istovremeno se borimo za dalje snižavanje cena osnovnih životnih namirnica, što građanima Srbije mnogo znači, i zato što mogu povoljnije da kupuju, i zato što vide da je njihova država tu za njih i da brine o njima“, naglasio je ministar Siniša Mali.

U okviru akcije „Bolja cena – cena za narod“, koja je počela 13. septembra i koja će trajati sve do 31. decembra 2023. na konstantnom režimu „akcije“ nalazi se sledećih 36 kategorija: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša, brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Bonus video:

00:16

Otišli smo da kupimo čuveni parizer

(Espreso / Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.