ZATVARA SE JOŠ JEDNA FABRIKA U SRBIJI: "Žarili" i "palili" u SFRJ, svi su kupovali KOD NJIH, a sada...
Katanac, Foto: Nebojša Mandić

posrnula ekonomija

ZATVARA SE JOŠ JEDNA FABRIKA U SRBIJI: "Žarili" i "palili" u SFRJ, svi su kupovali KOD NJIH, a sada...

Fabrika Mitros u Sremskoj Mitrovici obustavila proizvodnju

Objavljeno:

Došli su 2016. i sada stavili katanac na vrata! "Žarili" su i "palili" u doba SFRJ, nema ko kod njih nije kupovao, ali više ne mogu. Fabrika Mitros u Sremskoj Mitrovici koja zapošljava više od 400 ljudi, obustavila je proizvodnju i zatvorila pogone , to su potvrdili u saopštenju dostavljenom "Blic Biznisu", a ono čega se mnogi sećaju, popularnih salama i kobasica neće više biti na trpezama.

Posle ove vesti, proveravali smo i kakva je fabrika Mitros u Sremskoj Mitrovici.

Klanička industrija "Mitros", posle detaljne obnove i modernizacije, puštena je u rad u maju 2016. godine. Samo nakon sedam godina kompanija je saopštila da ponovo stavlja katanac na vrata.

Ko je "Mitros"?

Proizvodni pogon industrije "Mitros" prostire se na 44.000 kvadratnih metara i smešten je u u srcu Srema, regionu Srbije poznatom po uzgoju svinja i tradicionalnoj proizvodnji mesnih prerađevina i specijaliteta.

Kako su i sami iz kompanije navodili, preko 400 zaposlenih bilo je zaduženo da na domaću trpezu stignu sveži svinjski proizvodi kao što su: slanina, kobasice, šunke, salame i namazi.

Kompanija Mitros već bila u stečaju

Zašto je zatvorena fabrika Mitros, gde će 400 radnika i bez čega ostaju potrošači? Podsećamo, osnovana je još pedesetih godina. Najpre je privatizovana, da bi 2009. godine otišla u stečaj. U vreme bivše SFRJ "Mitros" je bio jedan od lidera u klaničnoj industriji i zapošljavao oko 1.250 radnika.

Revoluciju u industrijskoj proizvodnji hrane donela su dva brata, Johan i Tomas Gierlinger, po kojima kompanija i nosi naziv. Njihovi proizvodi su zastupljeni u skoro celoj Evropi, a predstavništva osim u Srbiji imaju u Austriji, Mađarskoj, Rumuniji.

Uprava i vlasnici privrednog društva Gierlinger Holding GmbH doneli su odluku da obustave proizvodnju u privrednom društvu MITROS FLEISCHWAREN DOO, koje se nalazi u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je za Blic Biznis u ovoj kompaniji.

Kompanija za sada nije iznela detalje ove odluke, a inicijalni razlog obustave rada je problem u njihovom poslovanju.

Bonus video:

01:20

MEĐUNARODNA KOMPANIJA PALFIGER ZAPOČELA IZGADNJU NADOMAK NIŠA

(Espreso/Blic Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.