GARSONJERA U CENTRU OVOG GRADA U SRBIJI SAMO 25.000 EVRA: Evo po kojoj ceni se mogu kupiti STANOVI!
Foto: EPA SERGEI ILNITSKY EPA, Espreso

cene stanova

GARSONJERA U CENTRU OVOG GRADA U SRBIJI SAMO 25.000 EVRA: Evo po kojoj ceni se mogu kupiti STANOVI!

Pored stanova, prilično su popularne klasične kuće i vikendice na Paliću koji se nalazi na 8 kilometara od grada

Objavljeno:

Živopisan grad na samom severu Srbije nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ušuškanost između Dunava i Tise, i naravno, čuveno jezero Palić, odavnina privlače putnike namernike baš u Suboticu.

Mnogi žele da se presele na duži rok, pa se zato u ovom gradu traži stan više, jer su cene jako povoljne. Za manje od 50.000 evra možete kupiti solidnu nekretninu kao što je, na primer, dvosoban stan koji košta 30.000 evra.

Prosečna cena kvadrata u Subotici je oko 1.180 evra. Stanovi su u proseku oko 45.000-50.000 evra, a cene se razlikuju po tome da li su u pitanju objekti koji pripadaju gradskim ili okolnim lokacijama.

S obzirom na to da se u Subotici nalazi nekoliko fakulteta i viših škola, bogata je ponuda garsonjera koje su pogodne za izdavanje studentima. Osim toga, popularnost ovoj oblasti donosi i blizina Kelebijske šume, Subotičke peščare, Rezervata Ludaš i Palićkog jezera.

Palićko jezero
Palićko jezerofoto: Youtube/Printskrin/RTV Mag

Garsonjera 25.000 evra

Tako se jedna garsonjera u blizini Ekonomskog fakulteta može kupiti za 25.000 evra. Iako mala od svega dvadesetak kvadrata, vlasnik oglasa ističe da je nova i dobro opremljena. Grejanje je na TA peć, a prednost je što se u neposrednoj blizini nalazi sve što je potrebno: park, pošta, market, pijaca, ambulanta.

Po istoj ceni se mogu naći i veći stanovi, na primer, jedan od 38 kvadrata sa dve sobe na somborskom putu, a kako se navodi u ovoj internet-ponudi, idealan je za prvi dom ili investiciju. Manji stan slične kvadrature se u Subotici može kupiti za 31.000 dinara i to kompletno opremljen. U oglasu na internetu je navedeno da su režije niske, a da je obezbeđen i parking.

Iznos od 33.000 evra je potrebno dati za nekretninu od 29 kvadrata na Radijalcu. Stan je u potkrovlju sedmospratne zgrade i zato je naglašeno da je lift u funkciji. Opremljen je osnovnim kućnim uređajima; ima ugrađenu klimu. U zatvorenom dvorištu ima parking mesto za stanare. Oni koji žele da se hitno usele, mogu odmah kupiti jednu nameštenu garsonjeru u Šenoinoj ulici za 34.000 evra.

Veći stanovi ispod 45.000 evra

Dvorišni stan u Subotici sa dve stambene jedinice, polunamešten, starogradnja, ali renoviran 2020. godine košta 38.000 evra, a u Teslinom naselju se prodaje stan za 37.000 evra. Površina mu je 39m2.

Što se dalje tiče ove cenovne kategorije, u samom centru grada se može naći stan u niskom prizemlju za 42.000 evra. Navedeno je da je kompletno renoviran, a zanimljivo je da vlasnik naglašava da se može kupiti samo za keš, ne prihvata kredit banke.

Dvosoban stan na prvom spratu od skoro 50 kvadrata se nudi za 43.000 evra. Vlasnik je naglasio da je nekretnini potrebna adaptacija i da je stolarija drvena. Grejanje je na TA i kaljevu peć. Za 44.000 evra se prodaje nekretnina od 40 kvadrata na 8. spratu zgrade u blizini centra Subotice. Stolarija je klasična, a grejanje je centralno. Takođe, ističe se prostrana terasa.

Renoviran jednoiposoban stan u Subotici površina 44 kvadratna metra se prodaje za 45.000 evra. U oglasu je napisano da se nalazi u mirnoj ulici i da je okolina generalno mirna. Opremljenost stana je standardna, odnosno sastoji od jedne velike parketirane sobe, "prilično velike kuhinje" i trpezarije, predsoblja, kupatila i terase, a grejanje je centralno.

Popularne i kuće na Paliću

Pored stanova, prilično su popularne klasične kuće i vikendice na Paliću koji se nalazi na 8 kilometara od grada.

Trenutno na Paliću i u istoimenoj banji možete odsesti u hotelima visoke kategorije, renoviranim luksuznim vilama izgrađenim u takozvanom "Palićkom stilu" i mnogim objektima privatnog smeštaja, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Subotice.

Tu se još navodi da se Subotica u pisanim dokumentima prvi put spominje 1391. godine i to pod nazivom Zabatka, a od tada je promenila više od 200 imena. Sadašnji naziv je u zvaničnoj upotrebi od 1918. godine.

Bonus video:

02:17

ZA SAMCE SAMO JEDNOSOBNI STANOVI! Stručnjak za nekretnine analizira nova pravila u Nemačkoj i da li i SRBIJU ČEKA SLIČAN ZAKON!

Espreso/Blic


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.