JOŠ JEDAN BREND CIGARETA DIŽE CENU: Novo poskupljenje na našim trafikama
Cigarete, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

CENE CIGARETA

JOŠ JEDAN BREND CIGARETA DIŽE CENU: Novo poskupljenje na našim trafikama

Akcize na cigarete su od 1. oktobra povećane za osam odsto

Objavljeno:

Vlada je od 1. oktobra povećala akcize na cigarete za osam odsto. Ta odluka stiže na naplatu, pa će cigarete proizvođača "British American Tobacco" od 23. oktobra biti skuplje za 10 dinara po pakli, nezvanično se saznaje.

Ovaj proizvođač na tržište plasira cigarete kao što su Lucky Strike, Dunhill, Pall Mall, Rohtmans, Kent, Ronhill, Lord i tako dalje, a svaki od tih brendova će poskupeti. Nove cene biće za 10 dinara više nego dosad.

1 / 3 Foto: Tamara Trajković

Podsećamo, akcize su od 1. oktobra povećane za osam odsto. Pušači već znaju da su se, barem dosad, akcize na cigarete menjale dva puta godišnje, a neposredno nakon toga, menjaju se i cene, pa svaka pakla poskupi po 10 dinara. Po pakli, država je od poslednjeg povećanja polovinom godine, uzimala 84,25 dinara, a od oktobra, ovaj iznos je 90,99.

Inače, otkad je, krajem 2020. godine usvojen akcizni kalendar, cigarete poskuplju dva puta godišnje – početkom i polovinom godine. Ovo je svojevrsni presedan, jer je ovo treće povećanje akciza ove godine.

Bonus video:

05:47

DA LI BISTE PREŠLI NA ELEKTRIČNE CIGARETE ILI ZAUVEK OSTAVILI PUŠENJE? Olček: Ovi proizvodi smanjuju rizik, ali NISU BEZ NJEGA!

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.