KOJE PORODICE ĆE PRIMATI 100.000 DINARA MESEČNO PO ČLANU? Stiže novac od države, evo ko ima pravo na njega
Novčanik / ilustracija, Foto: Profimedia

ISPLATA

KOJE PORODICE ĆE PRIMATI 100.000 DINARA MESEČNO PO ČLANU? Stiže novac od države, evo ko ima pravo na njega

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je nedavno po­kre­nu­lo ve­li­ku ak­ci­ju do­de­le Bo­rač­kih spo­me­ni­ca

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da svaki član porodice palog borca prima 100.000 dinara mesečno i najavio je da će u Babušnici u subotu biti dodeljeno preko 130 boračkih spomenica borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca.

- Našim borcima smo obezbedili ozbiljne pogodnosti i popuste. U Babušnici ćemo u subotu imati svečanu dodelu preko 130 boračkih spomenica građanima Babušnice koji su uredili svoj status borca, a tamo ćemo imati i kompaniju "Simpo" koja će dati i ozbiljne pogodnosti nosiocima boračke legitimacije - rekao je Selaković i dodao da su uspeli da podignu broj registrovanih boraca za preko 60 odsto.

Nikola Selaković
Nikola Selakovićfoto: Subotica živi

Dostojna primanja

Prema njegovim rečima, pre tačno godinu dana, broj boraca bio tek preko 25.000, a do ponedeljka će taj broj preći preko 45.000 registrovanih boraca.

- Srbija porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima danas pruža mogućnost da ostvare dostojna primanja kakva nikada ranije nisu postojala, a tome je doprinela inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića za donošenje Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica - rekao je ministar za TV Hepi, a prenela Politika.

Istakao je da na osnovu pomenutog zakona, danas svaki član porodice palog borca prima 100.000 dinara mesečno.

- Upoznao sam i jednog borca paraplečigara, koji koristi invalidska kolica, on mesečno prima 360.000 dinara i sve to zahvaljujući ekonomskim reformama koje je sprovodio predsednik - naveo je Selaković i pozvao sve borce da se registruju.

Boračka legitimacija

On je istakao da se srspkim borcima i junacima iz devedesetih vratilo dostojanstvo, jer je sada boračka spomenica obezbeđena svakome ko je učestvovao u borbi za našu zemlju od 1990. do 1999., a uredio je svoj status.

Podsetimo, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je nedavno po­kre­nu­lo ve­li­ku ak­ci­ju do­de­le Bo­rač­kih spo­me­ni­ca i na­ja­vio po­god­no­sti za no­si­o­ce bo­rač­ke le­gi­ti­ma­ci­je.

Kako je ranije saopšteno, pravo na boračku legitimaciju ostvarilo je oko 20.000 ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, dok broj registrovanih boraca raste te će uskoro preći 45.000.

Bonus video:

29:52

USIJANJE DANA - 17.12.2020. - MILAN KRKOBABIĆ - Koliko penzionerima znači pomoć države?

(Espreso/ TV Hepi/ Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.