OBJAVLJENA LISTA POSLODAVACA ZA "MOJA PRVA PLATA": Od 1. januara MLADI NEZAPOSLENI mogu da koriste NOVU POMOĆ!
Novčanik / ilustracija, Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

program "moja prva plata"

OBJAVLJENA LISTA POSLODAVACA ZA "MOJA PRVA PLATA": Od 1. januara MLADI NEZAPOSLENI mogu da koriste NOVU POMOĆ!

U periodu od 1. do 19. januara, sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata

Objavljeno:

Nacionalna služba za zapošljavanje je objavila danas konačnu Listu poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijama, a mogućnost da se uključe u program "Moja prva plata" dobiće 7.650 mladih, kod 4.570 poslodavaca na 7.462 pozicije.

Prethodno se na javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladihodazvalo se ukupno 9.449 poslodavaca koji su oglasili 16.482 pozicije za 24. 294 izvršilaca, a nakon obrade prijava poslodavaca odobreno je ukupno 14.337 pozicija za 21.421 izvršilaca kod 8.119 poslodavaca, navodi se u saopštenju NSZ.

Od preko 13.000 prijavljenih mladih, 9.733 mladih je konkurisalo na oglašene pozicije poslodavaca.

U periodu od 1. do 19. januara, sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata.

Devojka za laptopom/ ilustracija
Devojka za laptopom/ ilustracijafoto: Profimedia

Kandidati će ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine u istom periodu.

Program "Moja prva plata" traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 28.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 34.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Bonus video:

02:17

Plate u Americi

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.