VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU: Ograničena visina cena goriva, evo i do kog DATUMA
Benzin, Foto: Profimedia

ekonomija

VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU: Ograničena visina cena goriva, evo i do kog DATUMA

Vlada Srbije usvojila je današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95

Objavljeno:

Vlada Srbije usvojila je današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95, koja će važiti do sledećeg petka, odnosno do 2. februara 2024. godine, saopštila je Vlada Srbije.

Uredba je doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno.

Zbog toga je, kako se napominje, bilo neophodno da se produži period važenja ograničenja cena.

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od nedelju dana, navelo ranije Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Pored toga, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, o tome se obaveštavaju privredni subjekti, koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava.

Na taj način utvrđeno je da su pomenuti subjekti dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Bonus video:

02:52

KUKATE ZA BENZIN, A U ŠPANIJI JE JEDNA VOŽNJA KOČIJAMA 95 EVRA! Kurir u Sevilji otkriva: Ljudi čekaju 20 GODINA KAKO BI DOBILI OVO

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.