EVO KADA PENZIONERIMA STIŽE POVIŠICA: Iz PIO fonda saopštili i koliko će tačno iznositi
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

PENZIONERI

EVO KADA PENZIONERIMA STIŽE POVIŠICA: Iz PIO fonda saopštili i koliko će tačno iznositi

Penzije će poslednji dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih

Objavljeno:

Prema kalendaru isplata koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), januarske penzije će prvo dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti i to 2. februara.

Tada počinje isplata za sve samostalce i to i za one koji čekove primaju preko tekućih računa i one kojima primanja stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Četiri dana kasnije, 6. februara, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili.

1 / 3 Foto: Beta/Dragan Gojić

Кao i obično, penzije će poslednji dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih, pa će za one kojima novac stiže preko tekućih računa isplata početi 8. februara, a za ostale 10. februara.

Sa januarskim čekom penzionerima stiže povišica od 14,8 odsto a budući da je prema danas objavljenom podatku prosečna penzija za decembar iznosila 39.850 dinara, prosečna januarska penzija će iznositi oko 45.747 dinara.

Bonus video:

02:58

ŠVAJCARSKI MODEL RASTA PENZIJA NIJE NI DOBRO, NI VELIKO! Stručnjaci otkrili: Evo kakav će STANDARD STANOVNIŠTVA BITI U OVOJ GODINI

(Espreso / Kurir / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.