KAKO MOŽETE OBNOVITI POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO? Ukoliko još uvek niste, odmah uradite OVO!
Poljoprivreda, Foto: RINA

POLJOPRIVREDA

KAKO MOŽETE OBNOVITI POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO? Ukoliko još uvek niste, odmah uradite OVO!

Na osnovu uredno podnetog zahteva, Uprava elektronskim putem obaveštava subjekat upisa da je uspešno obnovljena registracija

Objavljeno:

Poljoprivredno gazdinstvo koje je upisano u zvanični Registar može da obnavlja registraciju svake godine, a ovo je neophodno kako bi vlasnici mogli da apliciraju za novac iz državne kase. Ovaj postupak pokreće se izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca - zahteva, u onlajn formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar.

Prilikom obnove registracije, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno njegovo ovlašćeno lice preko korisničkog naloga u skladu sa pravilnikom pristupa portalu softverskog rešenja eAgrar, pregleda podatke upisane u Registar, te ih elektronskim putem neposredno u sistemu menja ili potvrđuje da upisani podaci nisu promenjeni.

U slučaju promene statusnih podataka, odnosno podataka koji se odnose na zemljišni fond (vrsta poljoprivrednih kultura i površinama pod poljoprivrednim kulturama), promene zemljišnog poseda i osnova korišćenja zemljišta (katastarska veličina i katastarska kultura, vlasništvo, zakup i sl.) podnosilac zahteva za obnovu registracije prilaže odgovarajuću dokumentaciju.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

Potvrda popunjavanja

Elektronski obrazac zahteva za obnovu registracije u Registru sadrži i polje čijim izborom podnosilac zahteva potvrđuje da je popunio i da podnosi zahtev za obnovu registracije u skladu sa pravilnikom.

Na osnovu uredno podnetog zahteva, Uprava elektronskim putem obaveštava subjekat upisa da je uspešno obnovljena registracija i upisuje podatak o obnovi u Registar.

Prošlogodišnji početak

Srbija je u 2023. godini dobila platformu i aplikaciju eAgrar i 330.000 poljoprivrednih gazdinstava digitalno je preregistrovano i prešlo na elektronsko vođenje poslovanja.

Bonus video:

03:09

Mala poljoprivredna gazdinstva u zaječarskim selima

(Espreso / Domaćinska kuća / Prenela :A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.