ZA OVE PENZIONERE JE SLEDEĆI ČETVRTAK VEOMA VAŽAN DAN: Evo šta dobijaju besplatno
Penzioneri, Foto: Ana Paunković

PENZIONERI

ZA OVE PENZIONERE JE SLEDEĆI ČETVRTAK VEOMA VAŽAN DAN: Evo šta dobijaju besplatno

Zainteresovani penzioneri, odnosno osiguranici, mogu da se prijave na telefon +36 1 270 8108

Objavljeno:

PIO fond podseća jednu grupu osiguranika da je četvrtak, 16. maj 2024. godine veoma važan datum za njih.

Naime, kako je ranije objavljeno, ovog datuma će u Segedinu biti održan savetodavni dan.

Oni će dobiti pravne savete potpuno besplatno.

Savetodavni dani predstavnika srpskog i inostranog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje sa građanima koji imaju deo staža ostvarenog u drugim zemljama, a sada žive u Srbiji i obratno, a prava iz PIO ostvaruju primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju. Savetovanja se održavaju dva puta godišnje za svaku državu, jednom kod nas, drugi put u zemlji kojoj smo bili domaćini.

1 / 4 Foto: Beta / Dragan Gojić

Fond PIO dve nedelje ranije informiše građane o datumu održavanja savetovanja, tako da zainteresovani mogu da se prijave putem telefona i dobiju svoj termin, u kome, uz pomoć prevodioca, mogu da pitaju sve što ih interesuje vezano za uslove ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, pitanja u vezi staža osiguranja, kretanje njihovog predmeta, isplata prava itd.

Eksperti iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja će 16. maja u Mađarskoj pružati savete i informacije o pravima i mogućnostima ostvarivanja prava. Ovaj događaj ima za cilj da informiše stanovništvo o važnim aspektima penzijskog i invalidskog osiguranja i da odgovori na sva pitanja iz te oblasti.

Zainteresovani penzioneri, odnosno osiguranici, mogu da se prijave na telefon +36 1 270 8108 i iskoriste priliku za dobijanje stručnih saveta.

Sa sobom ponesite lična dokumenta.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.